24 september 2009

Semifinalen är över - ny final väntar.

Som alla vet nu så vann Lejonen hemma på Axelent Arena igår igen inför 3439 åskådare. 57-39 slutade det och Lejonen käkade upp Indianerna med 101-91 totalt och är därmed vidare till en ny final till veckan som kommer.

Relaterar inte matchen något mera än att efter tre heat var Lejonen ikapp försprånget Indianerna hade med sig och i efter femte heatet var det by by till Indianerna som gällde. Så överlägsna var Lejonen denna kväll kändes det. Men efter en räcka femettor så stannade det vi jämna heat fram till paus. I tolfte sedan kontrar Indianerna med sin enda femetta för kvällen. De är då bara fjorton poäng efter i matchen. Indiandallelagledare hade i det läget redan toppat med polackholta en gång men väljer att inte försöka få kontakt en sista gång med Pepe som kört dåligt men okej. Han bryr sig inte och kör med genomdålige Monberg och Walla som stod på tur. Det var bara sex poäng upp till likaläge i totalen här. Jag tycker det var märkligt agerat och slappt. Men man tackar!

Nu relaterade jag i alla fall ju.

Det var härligt att stå och se Lejonåkarna köra som de gjorde i inledningen. Alla bara producerade poäng i massor. Ruud hur bra som hellst igen och i par med Holder blev det mycke poäng. Watt med visdomstand kvar i schack men svullen värre körde ihop nio viktiga poäng. Nicki med Max hade även de lekstuga. Swidde körde som vanligt runt ovalen på de mest konstiga ställen och lite hit och dit och stannade på sex poäng.

Rätt okej att köra ihop 57 poäng med tre stopp och ett fall i schemat. Det var inte bara vi som fick stopp. Även Indianerna hade tre stopp. Tror inte jag sett så många stopp i en och samma match sedan allsvenskan.

Lejonens finalmotståndare blir Vargarna från Norrköping. De slog ut ett skadedrabbat Vetlanda med totalt 100-91.

Go for gold Lejonen!

Inga kommentarer: