23 november 2008

Det blev hockeyresa idag med.

Den gick till Tingsryd för match mot serieledande Taif. Matchen slutade med ännu en förlust. 3-2. GSK målen gjordes av Bystedt och Hellman.

Men det är skillnad på förlust och förlust. Idag var det svettiga GSK tröjor att ta hand om för domarn?!?!? Trots en så fruktansvärt kall Dackeglob. De som led mest av kylan var nog Taif själva.

I första så klarar vi av första minuten gallant. Inte alltid vi gör det där. Spelet böljar på en del och vips är Bystedt fri. 0-1. Vi får efter ett tag sätta oss på syndabänken. Då blir Hellman fri. 0-2. I boxplay. Efter det inser nog Taif allvaret. I samma pp gör de 1-2. Så slutar perioden.

I andra kommer vi fasen inte ur egen zon. Det föranleder Spångberg att åka fram till båset och skälla att ta ut pucken!!! Taif får tre och fyra vändor varje anfall. Jobbigt värre här. De gör 2-2 i pp först efter hava matchen. Trycket fortsätter. Och i slutet av perioden gör de ytterligare ett pp mål. Det visar sig bli slutresultatet.

I tredje fortsätter Taif framåt men det böljar mer och chanser att sätta dit en kvittering finns. I synnerhet efter Nermos timout. Men mer blev det aldrig. Taif vinner rättvist.

Men vi hade dem på gaffeln ikväll. Ett skott ifrån. Vi vinner matchen fem mot fem. Alla deras kom i pp. Vi fick utdelning direkt på spelvändningar som man måste om man skall hålla ihop laget och spela tajt. Och Spångberg blev ett spöke för dem.

Spångberg är själv värd ett par rader här. Han räddar oss från tvåsiffrigt. Tre fyra superräddningar och jag vet inte hur många bra räddningar.

Rantatalo var glädjande nog med igen. Han är bra! Men idag ger jag alla godkänt.

Rotsnubblarn övertalade mig att följa med idag. Hade inte åkt annars. Slapp ju köra så va fasen ett par mil till i mängden och sämre än i Ulricehamn kunde det inte bli. Man ångrar sig inte nu. Det var kul och spännande värre denna gång så hemresan gick lätt trots uteblivna poäng.

Dackegloben hade ny entré. Ny souvenirbutik. Ny ståplatsläktare med ny gång upptill. Nya kiosker. Nya förråd under nya läktaren. En bra upprustning. Men de missade en detalj. Värmen för oss som skall vara där inne!!

Satt en högmodets mästare bakom oss. En störig kärring. Och hade Åsabon varit med så hade han sagt "vi lider med er".

Prövade även Dinner restaurangen på Bredasten på vägen ner. Ett fräscht ställe. God mat och hyggliga priser. Men! Skicka dit Gordon Ramsey och styr upp det. Kocken sprang ut till kassan för att beställningslappen låg där. In i köket och fixa. Tillbaka för att se lite till på lappen och laga lite mat utanför köket och in i köket igen för att komma tillbaka och bråka med tjejerna i kassan. Allt medans kön växte. Även de hade ingen koll. Hade du betalt? Jo den frågan fick alla tre i sällskapet. Kunde lätt gått och satt oss och skitit i att betala. Kollen var ej på topp. Ett par händer till hade behövts.

Over and out för nu.

Inga kommentarer: