07 februari 2010

Givarkonferens för laxens bevarande.

GSK tar tokspö i Mörrum ikväll med hela 8-4 inför ett femtontal tillresta GSK supportrar.

GSK målen gjorde Wirll 2 (som vanligt) Kölle, Tobbe.

Trodde Mörrum skulle köra av tusan till en början men de skapade inte särdeles mycke. De är i våran zon för det mesta men vi får ett pp och får besöka deras sida. Men direkt efter får Mörrum en kontring som de praktiskt taget åker in med pucken. Omöjligt att säga om den var inne från där jag stog men domaren stod väl till. Tvåan kommer bara en liten stund senare då de skjuter på en egen liggande spelare och pucken fladdrar in bakom Lindberg. Ett pp till får vi i perioden och spelar riktigt bra utan att näta. Chanserna var få men de fanns. Om man säger hade inte Mörrum fler i alla fall.

Andra hinner knappast börja innan bjudningarna av GSK spelare började. Trean bjudning, Fyran bjudning, Femman bjudning. Däremellan vid trean hann Tobbe kontra in ett fint mål. Lindberg ryker ut vid en timeout och Strömberg ersätter. Kölle kan kort efter timeouten böka in ett andra mål för GSK. Just nu kändes det som det skulle bli mål i varje anfall och inte länge slapp vi vänta på nästa. GSK har ett boxplay och man lägger ut pucken över sargen. Fem mot tre och gånggången går igen. Fortsatt utvisning och Strömbergbjudning nästa till sjuan. GSK vill ändå klamra sig fast i matchen. Wirll gör sitt första för kvällen och med endast en sekund kvar av perren kan han i pp sätta sitt andra. 7-4 och paus.

Inför tredje tyckte man ändå att Mörrum varit kass och fått sina mål och att en vändning faktiskt var möjlig. Men när vi kom ut i sista och inte kom någon vart så fattade man att det inte skulle gå idag. Så en bjudning till fick det bli. 8-4 rakades in med knappa två minuter kvar.

GSK var tama och bleka värre idag. Det var en sådan dag då inget gick. Men har nu Nermo insett att det redan är klart kontraktet så smittar det av sig på spelarna automatist och sänker moralen en smula. Mörrum spelade för att kravla sig över strecket och offrade framtanden för det. GSK såg alltför bekvämt ut.

Lindberg utbytt. Han kan inte lastas för något mål han släppte in. Klart man vill ha förändring i matchen och väljer att byta målis. Men Lindberg in i kassen direkt i nästa mot Halmstad - TACK!!

Timeout skrevs det om nyss. Hade jag bossat hade jag tagit den vid fyran redan.

Mörrum skapade inte chanser för att göra åtta mål hur konstigt det än låter. Kastas puckar i deras famnar så går det lätt. Men de skall absolut inte be om ursäkt för det. Det är vi som skall skämmas.

Som det antyddes i införsnacket så tog resesällskapet sin timeout i Vislanda på vägen ned. För 115 spänn åt redaktören en maffig salladsbuffé med allt från en laxröra!?!? till mozzarellasallad och de mest vanliga sorters sallad. Fläskfilé med potatis, pangsås och wokad röra. Efter det till kaffet så lassades en högklassig hallonkaka med vaniljsås in i fejjan. Inte nog med det så fanns en härlig kolakaka som testades även den. Vad säger du Rotsnubblarn?

Felet med att stanna på Vislanda Wärdshus är att poängutdelningen uteblir var eviga gång bara. Men bloggens favorithak kan bara inte missas vid färd mot blekinge på söndagar.

Nu sved inte bjudningarnas afton så mycke trots allt. Vi har marginaler kvar att säkra vårat kontrakt som är det primära målet och vi gjorde fyra fina hockeymål. Hade kanske varit värre och förlora med 5-1 och inte skapa ett skit.

Bingen nästa - mätt och go i alla fall.

3 kommentarer:

Anonym sa...

skotten var 42-22 till mörrum mörrum defintivt värda segern och man kunde gjort mer än dom åtta mål man gjorde gsk lycka till forsättning så skönt att va goisare

# 72 Mårten sa...

10 av de skotten var rensningar från egen zon och vi GSK kunde gjort fler mål också. Likaså inte givit bort 4-5 givna mål som vi gjorde. Men nu är det som det är och vad vore hockey utan misstag och brända chanser... Inget!

Man får gratulera till segern. Ni kämpade mest och vann. Ställa in grillorna i denna serien går inte för sig alls.

Anonym sa...

mörrum vann rättvist lycka till mot kaos halmstad