06 februari 2010

Jössa nästa.

GSK skall till Mörrum i morgon och åker dit med orubbeligt självförtroende. Fem raka fullpoängssegrar i ryggen. Har inte hänt klubben sedan länge. Inte i nya nuvarande ettan i alla fall. Skall sviten bli längre i morgon? Chanserna är mycke stora att det blir så, för nu tittar till och med jag uppåt trots att vi inte helt teoretiskt är klara. Bottengängen skall ju möta varandra så de lär lugga varandra på poäng. Vi går således helt och fullt mot seriesegern nu. Konceptet för i morgon är att komma förbi Magnus Eriksson i Mörrumskassen. Träffa målet med skotten och missa målisen. Svårare är det inte. Tidigare möten lagen emellan har slutat i 5-3, 6-2, 5-3 segrar för Mörrum medans vi tog den matchen som gällde mest med 3-1 i fortsättningsserien. Sista matchen i Mörrum såg jag på plats och med Lindberg i buren hade vi vunnit den matchen som vi dominerade. Bara att köra på likadant så kan jag offra mig att köra hem poängen i mitt bagage.

Hockeyn går lätt nuförtiden. Sedan GSK började vinna den 10/1 så har mina lag spelat 14 matcher och har endast tre nederlag på dessa matcher. LIF står för alla. AIK borta sved väl en smula men i de andra förlusterna hade vi vunnit bara vi velat.

Attan vad GSK spelade bra mot Karlskrona. Ju mer man tänker på det så var det aldrig någon fara för segern överhuvudtaget. På plats var man ju toknervös som vanligt men helt i onödan skulle det ju visa sig.

Hela laget funkade perfekt men Mike Wirll stack ut över mängden igen. 2+1 och vad karln än gjorde så fick han pucken perfekt till sig. Klagade en smula ett par gånger varför han åkte som han åkte men efter lite flipperspel av pucken på ett par ben så landade pucken på Mikes blad till sist i all fall. Stack ut - Lindberg stack ut med för den delen. Luen leder målvaktsligan bland seriens målisar nu på fin fina 93,1 i räddningsprocent.

Åkessons mål var kul. Satt utvisad och efter det så räckte det att vara sju sekunder på banan för att näta. Att han sedan skickade upp pucken störande coolt rätt upp i krysset gjorde ju saken inte sämre. Nästan som när Gurra sänkte Nittorp en gång i tiden direkt från utvisningsbåset på ett friläge. Nu var ju Åkessons en slaga från blå men ändå. Sju sekunder.

Tobbe gjorde vad han ville på banan. Khk spelarna verkade inte villa gå i klinch med han vid sargerna då de var alldeles för bekväma i vissa situationer. Kul även här att han fick göra mål på sitt halvfirläge efter Backhoffas drömpass. Gammal är äldst. Tobbe satte sitt friläge, Bystedt missade två rena fina läge. Men den karln hade ju fullt upp med att passa till Wirlls mål så dumt att gnälla hela tiden.

Fint att vara i vinnarzonen för när man förlorar i ett så tänker man ohälsosamt mycke på hur man skall börja vinna. Typ hela tiden. Nu så kopplar man verkligen av och njuter till fullo och för första gången på fem säsonger kan man börja titta uppåt igen. Verkligen skönt det.

Forden rullar nedåt blekinge i morgon och ett stopp i Vislanda hos goasteägardamen blir det nog då med. Tog sejen sist och då fick vi torsk. Men sej det var ju inte goasteägardamens fel det. Det var laxarnas. Bara för GSK att "rocka" loss i "långa" stunder och "haja" att man har "vittling" på segern för att sen käka upp "laxen" med "skedda" och känna smaken av segern på "tunga". Då mår man som fiska i vattnet.

Jobbig avslutning. Blev nästan lite västgöte och någon Nittorpare vill man ju inte vara.

Hur som haver GSK - gå hårt för seger!

Inga kommentarer: