10 december 2009

Kristianstad vann återigen.

Ännu en förlust skall analyseras. Nittonde i ordningen. Ni ser! Nittonde. Denna var lite värre än de andra. Det har känts idag.

Vi gör en av de bästa matcherna igår i Gislerinken i denna serie men det räckte inte. Kristianstad vann med 4-3. GSK målen gjordes av Wirll 2, Pettersson.

Första perioden är bland den bästa för säsongen. Wirll kan bryta in och göra 1-0 rätt tidigt. Men vi har samtidigt tur. Strömberg räddar två gånger utan att veta om vart pucken tar vägen. En upp mot taket och ner igen runt kassen och en som läckte igenom han och rann utanför. Men har man det flow och vilja och kämpatakter som vi visade upp så förtjänar man turen.

I andra så förlorar vi matchen. Individuella misstag, dåligt målvaksspel och utebliven timeout. På fyra minuter vänder Kik matchen. I ett pp så kan en Kik:are komma in framför Strömberg och som vi vet är han svag när pucken ligger en styv halvmeter ifrån. Bara att peta in den utan besvär. Tvåan kommer i att Åkesson petar tandpetare och inte är rejäl i slottet och de vinner pucken lätt och kan dra upp den i krysset. Tredje är en fin fin inbrytning som trycks in under målisen. Efter den fina första så blir det lite ängsligt bakåt i början av andra. Mycke tack vare domare Claesson som plockar tre raka GSK:are. Såg inte att det var utvisning en enda gång. Efter inledningen fanns nu inget att förlora som vanligt och vi kör av tusan. Efter ett pp vi missat så kan i efterdyningarna Bystedt lägga en superpass till Wirll som satte sitt andra. Trots inledningen är det en bra arbetsinsats även i denna period.

Tredje hinner knappast börja innan Pettersson drar iväg pucken mot mål. Den tar i ribban och ner i stolpen och ut. Domare Claesson står uppe vid Kik:s bås och signalerar mål. Men den var aldrig inne. Med lite tur så är vi med direkt igen. Och nu körs det på med långa anfall. Kik är i brygga rejält. Ribbor är i vägen och öppna mål missas. Tiden rinner på och med fem kvar så kan jätten i Kik få iväg en slaga från blå som går in. Vi tappar bort oss lite i zon där men Ahlqvist är närmast när passet går. Det syntes lång väg att nu smäller det. Ahlqvist vänder ryggen till istället för att täcka skottet. Ett blåmärke kanske det skulle vara värt att få Kik bortspelade. När det sen skall jagas ett mål med en man mer så kommer kvällens solklaraste GSK utvisning. Det sättet punkt för matchen.

GSK äger ett ängsligt Kik i denna match. Det syntes i slutet hur mycke de ville ha med sig sin trea Kik. Men en kort stunds oro och gamla ovanor sänker oss.

Inför sista perioden så var jag verkligen säker på att vi skulle vända och vinna. Första gången på länge man kände så. Men, men.... kanske därför att denna sved lite extra.

Timeout vara det. Efter 1-2 så hade det inte varit fel med en när ängsligheten kom efter de två snabba. Ett så ungt lag som GSK utan rutin måste man ligga på hela tiden hur det skall ageras så man kan hålla uppe nivån i spelet.

Endast 323 pers bland publiken. En tröst i bedrövelsen var att det var betydligt fler hjärnceller på plats än sist.

GSK kämpar något otroligt egentligen. För varje mål vi skall göra krävs en himla arbetsinsats, medan det känns som om motståndarna bara kan komma in i våran zon så ligger allt som oftast pucken bakom Strömberg.

Bara att jobba vidare således. Två kvar innan juluppehållet nu. Sen gäller det GSK.