18 december 2009

Före & efter.

Mike Wirll anslöt till laget i omgång 20 och har spelat 8 matcher i den vackra GSK dressen. Hans facit på de matcherna är 11 p 7+4 vilket är riktigt bra gjort. Vad hände med laget efter att han kom till oss? Snittpoängen per match hos kedjekamraterna tex. Ta bara Bystedt som exempel. Man talar till bönder på bönders vis. Två lika leker bäst. En kraft som Wirll måste till från första match kommande säsonger.

Bystedt 0,5 - 2
Ahlqvist 0,32 - 0,87

Pettersson 0,63 - 0,62
Kölle 0,42 - 0,5
Näslund 0,53 - 0,37

Så här har de två första kedjorna sett ut de sista 8 matcherna. Snittet har ökat markant på Bystedt och Ahlqvist medan de andra jobbat på bra i det tysta.

Gjorda mål 2,3 - 3
Insläppta mål 5,1 - 4,25

Vi gör fler mål efter Wirll och släpper in mindre. Men likt förbannat förlorar vi. Endast en seger på de åtta sista om man räknar det jag skriver om här. Annars är det så illa att vi ståtar med endast en seger på de femton sista. Siffrorna för insläppta mål 4,25 måste ner ännu mera framöver. Målisarnas räddningsprocent har ökat lite på de sista åtta men de måste upp ett snäpp till i fortsättningsserien.

Skotten mot egna buren i matcherna har i snitt minskat från 34 - 31 st. Låter fjantigt kanske men de tre skotten kan vara 2-6 eller 2-3 i en match. Kan vi öka trycket mot motståndarkassen och minska skotten på så vis lite till så skall tavlan snart lysa 4-2 i stället.

Jag tippade serieutgången innan det började. Vill ni se hur jag tippade. Kolla här då.

Nybro - Tingsryd
Tingsryd - Olofström
Karlskrona - Pantern
Pantern - Nybro
--------------------
Olofström - Karlskrona
Kristianstad - Kristianstad
Kungälv - Halmstad
GSK - Mörrum
Mörrum - GSK
Halmstad - Kungälv

Största feltippningen var väl Oik. De har varit bra och inte vacklat som förr. Deras "gamla" stjärnor Skoogen och Belin finns nu i Khk som fortsätter att vackla. Underskattade Halmstad lite och överskattade Kungälv en aning. Men inte så illa pinkat ändå. Jag kommer ihåg hur andra bloggare tippade innan serien - he he! Men en groda kan ni läsa i länken. "Vi känns starkare bakåt denna säsong och får nog en rejäl test på hur det hålller". Hallå! 131 insläppta. 15 fler än säsongen innan. Magplask!

Trevlig helg på er!

Inga kommentarer: