28 oktober 2009

GSK-Halmstad 4-6.

Domare Markus Linde.

GSK spelar inte bra idag. Man börjar helt konstigt och inget lyckas. Puckar hoppar och far och det känns redan då att det inte kommer att bli våran dag. Halmstad gör 0-1 i pp och spär på med ytterligare ett hutlöst skitmål i ännu ett pp. Perioden slutar med att vi åker på ännu en utvisning.

I andra sen så börjar vi riktigt bra och gör vårat första i boxplayet och kommer in i en riktigt fin preiod i matchen. Skapar en hel del men det vill sig som vanligt inte. Men man får bara vara glad i ett par minuter för sen faller vi ihop som jag vet inte vad. Ett lass junisar. B misstag hela tiden. Och matchen är körd. Kölle gör ett solomål från egen kasse. 2-6 är det i paus.

I tredje får GSK:s Näslund göra ett mål. 3-6 och Högberg gör 4-6 i spel fyra mot sex i matchens sista minut. Halmstad spelar givetvis av och kontrollerar matchen bara så sista perioden är ren formalia.

Domare Linde får Mannebilden först denna säsong. En mer orättvis bedömning får man leta efter. Halmstad fick spela med hur mycke folk de ville på banan. Det fick inte vi. Massor av situationer som han släppte mot oss tog han sedan åt andra hållet. Sen mot slutet så kramas Larsson med deras Hero(u) för dagen i en liten fight. Två man att hålla koll på. Då tar han upp blocket!! Inte lätt att vara domare men denna insatsen ikväll var katastrofal må jag säga.

Vi spelade skit men i efterhand så om vi fått de där utvisningarna vi skulle haft så hade vi kanske satt någon kasse till och jämnat ut resultatet. Men vi skall inte släppa in dem som vi gjorde med tafatt och slappt försvarspel som idag. Tre av deras mål kommer i pp. Den spelformen lossnade rejält för dem idag. De låg näst sist i serien med 14% utdelning. Den utdelningen blev bättre ikväll.

Skall man se något possitivt så gör vi fyra mål på deras tighta försvar. Synd bara vi själva föll ihop.

Deras rutin i laget utser jag som matchavgörande. Gamlingarna gjorde vad de ville och drar med sig de andra.

696 personer hade letat sig till Gislerinken och det var liv på läktaren för att stödja de våra men det blir nog svårt att få tillbaka publiken med det spelet som visades upp ikväll.

En skitmatch det här helt enkelt och bara att glömma - om ett tag.