11 januari 2009

Ingen resa. Då blir det poäng.

Nådde managern Björn nere i Kristianstad för en snabbanalys av matchen Kristianstad-GSK. Matchen slutar med en straffseger för västbos älgar. 2-3. GSK målen görs av Hellman gånger två i ordinarie tid. Bystedt avgör straffdramat.

I första perioden så får vi rätt mycke powerplay och är i deras zon en hel del utan att för den delen få iväg så himla mycke skott. Väl i femtonde minuten kan dock Kik få in en puck som tar på en GSK klubba och ställer Spångberg.

I andra så är det vi som drabbas av flest minuter i utvisningsbåset men reder ut det hela och matchen är i övrigt jämn och tät.

I tredje får då Hellman in sitt första. Han snor pucken från en Kik back och vänder runt och drar upp den i krysset. Matchen rullar på i samma stil efter det men i ett pp sedan kan Kik göra 2-1 och återta ledningen. En straff tilldöms GSK lite senare när Hellman dras ner. Lite tveksam som managern sa men straff blev det och Hellman gjorde inget misstag. 2-2 och så är ställningen vid ordinarie tid.

Overtimen äger Kik lite mer än oss.

Men straffar är GSK.s grej idag. Det blir inga mål på de fem första men Bystedt tar sjätte straffen och avgör. GSK.s skyttar. Hellman, Kovalonok och Bystedt. Också får vi inte glömma Spångberg heller. Han tar ju tre.

GSK är ingalunda utspelat idag. Vi var bra enligt rapportören och tar således med oss två poäng hem.