02 januari 2009

Bloggarn ute på hal is.

Kolla in vädret bara. Man var bara tvungen att ge sig ut idag. Ett samtal till Rotsnubblarn räckte för att få ut han med. Vi hamnade i hans hemtrakter till sist där isen låg så blank att Spoljansson skulle känt sig avis.

Det har nog inte varit så här fin is på bygdens sjöar sedan sent nittiotal eller i inledningen av det nya milleniet. 12 cm tjock och ingen snö på.

En sak vi upptäkte var att man skall nog inte klaga på GSK grabbarna för mycke efter matcherna här på sidan. Vi hade en förmåga att sätta passningarna en meter bakom varandra mest hela tiden. Inte bra!

Simon show fortsätter i Kanada. Ett nytt mål mot Ryssarna och segern i matchen skrevs till hela 5-0. Som gruppsegrare och direktkvalificerade till semifinal fick småkronorna fira nyår. Riktigt bra gjort.

För er som följer mitt skrivande kan jag meddela att min GSK tröja hamnade i tvätten nu med allt vad det innebär. Med en tabellrad efter grundserien på 5-4-18 så var valet enkelt inför den nya serien.

*

En ny liten serie kommer här i blogginläggen framöver då och då. Mycke olika karaktärer dyker upp i inläggen. Så fem frågor synar lite av vad som finns bakom karaktärerna.

Jag börjar med Rotsnubblarn.

Hur länge har du följt GSK?
Sen slutet av 70 talet.
Vilket är ett av dina bästa GSK minne?
En div 3 match i Skärblacka som snöade bort och spelarna smalade ihop till bensinpengar till resan hem. Eller första matchen som vanns i Allsvenskan borta mot Oskarshamn efter en radda förluster. Ett annat är första matchen när kontrakten bröts i ettan och alla juniorerna fick kliva in. Roupé visste inte vem signaturerna var men han lovade att alla skulle få spela.
Vem är tidernas GSK.are i dina ögon?
Markku Takkala.
Fin framspelning eller tackling?
Fin framspelning.
Youngblood eller Slagskottet?
Youngblood. Men hockey skall ses live.

*

Snart blir det hockey på plats för min del igen.

Over and out!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur e det i GSK?
Vad händer med truppen?
några nya som testat på träningar enligt ett rykte?
Vill ju till att lyfta sig som man har Helsingborg o UIF bakom sig, om det nu är målet att stanna kvar utan kval vill säga.

Hälsningar
Hockeylover

# 72 Mårten sa...

Ja du Hockeylover.

Den som visste? Det enda som kommer ut är ju försvarstal på hemsidan. Tänk om truppförändringar hade kommit ut i ljuset direkt. Med GSK.s version först.

Har alltså ingen aning. Vi får köra på hårt med det vi har.

Anonym sa...

God fortsättning!

# 72 Mårten sa...

Ooohh.....man får önska detsamma för er!

Blir det att åka till Sölvesborg lite då och då nu Sofie?