11 november 2009

Herregud!

GSK - Kämpa som Kölle och väx upp.

Mörrum ligger där de ligger i tabellen. Inget speciellt med de laget. I första var de rent av sopkass. Inga uppspel alls och vi kunde bryta lätt och få fina chanser. MEN!! Pucken vill som vanligt inte in. Två slagor i insidan stolpen då Pettersson i kassen bara står som en statist. Sen bommar Bystedt öppet mål utöver det. Men det positiva är att vi håller ihop laget och det känns säkrare hemåt.

I andra kan Mörrum ta en tidig ledning. Sen så spelar vi många minuter i pp. Två hela minuter av dem var i fem mot tre. Inte nämnvärt farligt blev det trots tryck i zon. Passningarna satt överallt utom på klubbladen. Till sist efter alla utvisningar kunde Pettersson sätta kvitteringen. Men ett av seriens sämsta lag i pp visar hur man gör när de får ett pp med en halv minut kvar av perren. Tek, passning, MÅL!!!

Tredje perioden rullar på och domare Ewertzon kliver in och dömer lite konstigt. Inte till vår fördel direkt. Hur som haver så är vi bara ett skott ifrån. Då tar Boman en femminutare och de gör givetvis 1-3 rätt så direkt. Efter det så ger vi upp. Jobbar inte alls i boxplayet. Fyran och femman kommer lite för lätt. Matchen är avgjord men lagen gör var sitt pp mål till. Det slutar 2-6.

GSK målen gör Pettersson och Kölle.

Ewertzon missar en hel del. Han missar en solklar femma på deras lagkapten som inte borde få vara på en hockeyplan på ett tag. På utvisningen som leder till deras andra mål har han missat en liknande situation tidigare i matchen. Han var inte bra. Men skall en domare göra ett eller två misstag? Vi var inte kalla nog utan var tvungna att åka och göra lika fula saker som dom. Då åker man givetvis ut med resultat att det blir tre mål i baken på bara en av utvisningarna. Klantigt av oss minst sagt.

Mörrum gör fem av sina sex mål i powerplay. De hade bara 14% utdelning i den spelformen innan kvällen. Betydligt mer nu.

Kölle, Näslund och Matti får godkänt ikväll bara.

Mörrum var inte bra men bara det att vi var sämre.