22 oktober 2008

Ibland så......

Satt på jobbet i eftermiddag och sugnade till på lite hockey. Och varför inte! Bilen var ju ändå ute. När väl sista ringsignalen ljudit så blev det bråttom värre. Hem fort som fasen, ringa obligatoriska ressällskapet som hakade på igen, in i duschen och 16.45 bar det iväg mot Tingsryd.

I och med det lite hastiga beslutet att åka så var vi tvingade att åka in i x7. Om än motvilligt. Bensintanken var i det närmaste tom. Passade även på att buffra upp lite kaffe och korv av den goa personalen på q8 macken.

Dackegloben mötte oss med en ny entréhall och när vi väl kom in spelades nationalsången för fullt. Vi intog våra platser precis bakom GSK båset. Helt nya stolar och på motsatta sidan var en helt ny ståplatsläktare byggd. Nu ända intill sargen. En nackdel var att Glöggboden var raserad. Inte bra det. En klassiker har försvunnit.

Matchen drog igång fort och GSK.s förstalina med Flygar, Kölle, Bysse gasar på för fullt. Taif verkade tagna på sängen. Redan i andrabytet gör Kovalonok 0-1 ass Elfving och Ageflod. Perioden löper på och det skapas chanser åt båda hållen men Taif ligger på lite mer tack vare en del pp. Men linan med Hellman, Sjöberg, Murray jobbar riktigt bra i ett par byten mot slutet och får även in en 0-2 puck. Murray kommer fri på vänsterkanten på en snabb spelvändning där även Spångberg fick en assist.

I andra så kommer Taif tillbaka med periodens enda mål. Matchen är riktigt bra i andra. Full fart. Mycke tacklingar. Och lite fight med. Hoffa och Olofsson var inne och körde med Kölle. Det kulminerade med ett kurr framför Spångberg. I det pp som Taif fick i och med detta kunde de sätta sitt mål.

I tredje måste hemmalaget chansa lite och vi hamnar lite i knät på våran målis. Men det reder sig och i femtonde minuten så säkrar Bystedt segern med en vacker genomåkning och lägger den otagbart i högerkrysset. Så som bara en målskytt gör. 1-3 är ett faktum.

Glädjen på de två GSK.arna på läktaren visste inga gränser. Ännu en lätt hemresa. Nu som serieledare. Smaka på den!

Och hem kom vi. Bingen intogs vid en si så där 23.30. Men vem fasen kunde sova?

Så kunde det sett ut.

*

Nu gjorde det inte det.

Jag satt vid datorn och följde nederlaget.

Hallå!!!

12-2..!!!

INTE BRA!!!

4.08 3-0

Skott 32-25. Godkänt. Då skulle det slutat 4-3. Typ!!!

Nä!!!

12-2..!!!!!

Hur skall man kunna sova nu..???

2 kommentarer:

Anonym sa...

När allt är som mörkast är ljuset nära, måste erkänna att jag totalt missade att GSK "spelade" igår. Var ute på milrunda med pannlampan i natten och sen gick ja och la mej. Vaknade av Radio Jönköpings nyhetssänning och fick yrvaken höra resultatet 12-2!!!!. Ja skäms faktiskt av att mitt intresse verkar vara lika stort som lagets enligt tränarn men på söndag ska jag till ishallen, är ja inte där ring och påminn för nu är det kris. Tippar seger 4-3.

MVH "Rotsnubblarn"

# 72 Mårten sa...

Du milde Rotsnubblarn.

Goda råd är dyra. Du "måste" fått tvar i skogen eller nåt när du glömmer något sådant som GSK.

Hur skall vi få dig till rinken nu förtiden????

Hjälper det att ringa..=)