10 januari 2010

GSK vann den viktiga matchen.

Vilken go bild man fick knäppa idag.

GSK vinner mot Mörrum med 3-1 och kliver upp över det förtretade nedre kvalseriestrecket.

GSK målen gjordes av Wirll 2, Pettersson.

Som skrivet i förra inlägget behövs det inte skrivas så mycket mera. Det var seger som gällde och det blev också seger. Hur det gick till spelar fasen ingen roll att plita ner.

ALEXANDER LINDBERG vaktade kassen idag. Grabben släpper första pucken i mål. Ett skitmål. Han är där med benskyddet men pucken smiter över det. Ett mål vem som helst kunnat släppa in. Men han är säker och känns trygg resten av matchen. Han kommer upp med en storräddning i slutet av andra och efter den kvitterar Pettersson. Så går det till! Det ger laget chans att vinna. Solklar till start nästa match.

Ahlqvist och Pettersson hade bytt plats med varandra i första perioden i alla fall. Och i pp hade man även där lite nya lösningar. Näslund gick in med Bystedt och Wirll. Det mynnar ut i ett mål idag.

Näslund var inte med senast då laget var tamare än tamast. Han har en förmåga att dirva på hela laget med sin energi. Inte alltid effektiv men pådrivande som skrivet. Han behövs för detta laget. Idag fick han assist poäng med sig.

Det jag har tagit upp här med ändringarna i laget och framförallt målvaktsbytet är att coacherna även de vaknat till. De har det de har att jobba med och då måse man ju göra det och inte köra fast som det varit de senaste 15 omgångarna. Ingen skall vara säker på sin plats och de som har suttit skall veta att det finns chans att komma in. Är coacherna aktiva så smittar det ofta av sig på spelarna att köra på lite extra.

Allt var inte bra dock. Ibland gick det på guds försyn. Men vi jobbade så bra att vi förtjänade segern. I första var vi de där centimetrarna ifrån hela tiden och man tyckte inget stämde. Men med ett hårt jobb så kom flowet ikapp oss tillsist.

I kedjan med Tobbe, Boman och Jönsson kan gott och väl Jönsson centra. Moralen på han idag var riktigt bra. Grabben hade bra plusminus i förra rundan och är puckskicklig. Ahlqvist och Pettersson som centrar i de andra har lite mer att bevisa i den rollen för övrigt. De är ofta placerade på banan där inte centern skall vara placerad. Det blir ofta farligt bakåt i de lägena.

275 personer hade hittat till rinken idag. Många missade en spännande match helt klart.

Eriksson i Mörrumskassen var bra. Niskavaara osynlig och Magnusson stor och trög bara. Mörrum har att ta tag i framöver. Nyförvärv kanske inte alltid är bra. Alla skall spelas in i laget och det tar alltid lite tid.

Köpte ingen puck till puckkastningen då det varit bristfälliga resultat från min sida och "tvivelaktiga" regler i tävlingen då Mr Brynäs ofta håvat kosing eller varit i det närmaste närmast. Nu fick jag dock känna på puck idag i alla fall. Magnus Eriksson i Mörrumskassen hade den goda viljan att kasta puck åt andra hållet efter matchen. Segerpucken är således i min ägo nu.

En vecka till nästa match nu då Halmstad kommer till rinken. Härligt med segersötma igen och träningar och jobb för en annan lär gå betydligt lättare nu.

Go GSK Go!!

Inga kommentarer: