31 januari 2010

Finhockey med nya poäng med hem.

Som synes så ses uppvärmningen som brukligt från rinkside bäst. Tomas Lawson LIF:s nye målis fastnade då i kameran. Han är inte liten grabben. Lotvonen klass, om inte större.

Efteråt såg det ut så här när det där M-rafärgade laget åker av sin egen is som ett slaget lag. Eller vad kollade ni på bilden först?

Blev en tur till Ljungby för Troja-Leksand i eftermiddag. Passade nästan för bra in i schemat denna match då GSK har spelledigt just nu. LIF vann med 5-2. Mer än de 3 poängen finns det egentligen inte att skriva hem om. Man gör det man skall. I första så får vi ett mål rätt tidigt efter en makalös passning in till Virta som missade första försöket men rakade in pucken i tom därefter. Nästa kom i pp en stund senare. Det i än mer tom bur efter ny drömpass till en ren Pelle P. Troja kunde sedan utnyttja en tabbe av Hulkkonen och reducera i boxplay. Men perren klart i LIF favör. Matchen kändes avgjord redan.

Mycke riktigt så kan i andra Norda i pp sätta den återigen i öppna maskor bakom en bortspelad Bengtsberg. Avslaget värre en stund blev det efter det men som ni vet så börjar plötsligt domarn plocka, och det två leksingar samtidigt. Två minuter fem mot tre. Här hade Troja sin chans men passningsspelet är av dålig div 1 klass då de ideligen sitter bakom mottagarn. Vi reder således ut bekymret. Även laget fattade att Kollar, Norda och Lotvonen fick kämpa en stund så då tog övriga i en smula och satte fyran genom Karlssons bökmål. Även ett fem mot tre mål skjöts in av Rhodin. Tredje var så avslagen att det blir inget mer från den mer än att en indianare av Weine resulterade i ett Trojamål.

Kul att få se de nya i truppen. Hulkkonen var inte märkvärdig på backen men Pesonen, Virta och målisen Lawson kommer tillföra en hel del framöver. Tur det är lite fler matcher kvar vid denna tiden än det var i fjol så att de får chansen att komma in i det en smula innan KS.

En börjar bli gammel så en kupp java är aldrig fel och ha med sig. Absolut inte heller då det fanns nötstubbe kvar från helgens firerier i min kyl. Redaktören var så pass segerviss så att det passade bra att fira segern direkt på parkeringen efteråt under tiden stockningen la sig.

Well done Leksand!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till segern men glöm inte orsaken till dom 3 poängen......

MVH Rotsnubblarn

# 72 Mårten sa...

Man tackar!

Orsaken känner jag mycke väl till, därför kaxade jag till det efteråt då utgången var given denna gång.

Hoppas nu bara den sedvanliga segerbilen förblir intakt till söndagen bara.