06 december 2009

Kom ketchup så går vi....

Aj aj aj...

Hemma nu från Mörrum och inga poäng fick följa med i bagaget hem. Som ni ser så slutade tillställningen med en till synes klar 5-3 seger för hemmalaget Mörrum.

GSK målen. Näslund 2, Ahlqvist.

Men så var det inte. GSK köttar ner Mörrum rejält i hela matchen. De är inte med alls och känns taffliga värre. De utnyttjar dock sitt första pp efter att GSK legat på och även vi har haft ett pp själva. Men till slut kan Ahlqvist dra in pucken från slottet. Sen rullar det på och de får in en tafflig tvåetta och inte långt efter vådalyfter de in en från blå till 3-1.

I andra är det ett lag på banan bara. GSK kör på och sätter en reducering och man får hopp om att det går att vända på steken. Men så från ingenstans kan en lax få iväg ett isskott i skäret som sitter bakom Strömberg. Stort övertag utan att vinna denna perre heller.

I tredje skall vi ut och köra men det bjuds på bök framför bägge kassarna och Mörrum sätter en tidig femte puck. Efter det kör Kölle, Pettersson och Näslund Mörrum sönder och samman i långa, långa, långa anfall. Tiden går ända till ungefär fem kvar. Då sitter en ny reducering. Sen plockar domare Sjöstedt en kompensering och vi kan ej få till ett bra tryck på slutet.

Vi faller mot ett dåligt Mörrum! Var inte vi sämre då? Skillnaden idag var målvakterna. Jätten Heintz står där bak och ruskar sin ketchup som kom allt på en gång redan i första perioden i minut femton. Det vinner de på. De andra 59 minutrarna är vi det bättre laget. Odiskutabelt!

Strömberg var lite si och så idag igen. Två tre puckar skall han ta. Jag hade bytt målis redan i första paus i denna match. Har sett GSK femton gånger i denna serie och 99% av de gångerna har Strömberg stått. Vaknar han på den lojja sidan ser man det rätt snabbt. Är Lindberg så dålig? Han har i alla fall inte varit mycke sämre när han stått och jag sett på. Vi diskuterade i bilen hem att nu måste bara Lindberg stå resten av matcherna. Lite matchtempo är han värd om det nu ser ut som idag i första fortsättningsseriematchen. Annars är det upp till sportchefen att se över besättningen innan det är för sent.

Men man skall inte skylla allt på Strömberg. Jag räknade till att vi hade fem sopfrilägen i matchen utan att näta. Sju pp med utdelning på bara ett. Det är ju upp till oss själva att sätta dit lite chanser. 42 skott! Bara att skjuta 70 st nästa match.

Blev min röda fina Ford som fick rulla till hockeyhelgens tredje period. Idel rävar här på bloggen som var med. Vi la upp det så att det blev ett matstopp denna gång på eminenta Vislanda Wärdshus. Betyg 9 av 10 på krubbet och kanske var det maten som gjorde resan värd denna gång. "Sej" no more!

6-0, 1-3, 3-5 blev periodsiffrorna. Totalt blir det en seger på 10-8. Kanske inte skall lipa för mycke.