22 oktober 2009

Tre önskade poäng blev en.

Jo så blev det. GSK-Kungälv slutade 2-3 men först efter både förlängning och straffar.

GSK målen gjordes av Ahlqvist och Conny.

Var lite orolig inför denna match när man gick mot entrén och det visade sig bli en nagelbitare till sist med. GSK började som vanligt ganska bra med en del missade chanser men ett skott av Kik räckte. 0-1 och uppförsbacke. Deras uppspel var riktigt kassa och läge att bryta dem fanns det gott om. Ahlqvist lyckades med det och helt ren kunde han sätta kvitteringen.

I andra sedan kom vi inte ur zon på tio minuter minst. Kungälv för hela slanten. Men ett ofarligare tryck har man sällan skådat så här i efterhand. De skapade nästan ingenting trots att de vände på oss vid vår egen blå hela tiden. Vi kom aldrig till båset för att byta ens. Det var väl det största problemet. Ett par icing på det sen med så fattar ni. Men till sist hettade det till lite och det tände GSK som jobbade sig upp i banan och efter ett tag bombade Conny in ledningsmålet från blålinjen. Det resultatet står sig in i tredje och ända till det är fem kvar. Då dabbar vi oss när det blir pucktapp och kontring. En av backarna åker och byter och vips är det en två mot etta. Innan detta har vi haft ett riktigt bra powerplay men ineffektiviteten lyser igenom igen. Förlängning och straffar följer. GSK:s strafffar läggs av Pettersson och Bystedt. De två räckte för Kungälv var vassare och avgorde enkelt.

En besvikelse det här när vi hade matchen under kontroll i sista. Ressällskapet sa i bilen hem "man var gladare när man åkte hem efter ha fått stryk av Oik, nu har vi ändå poäng med oss hem". Kan bara hålla med. Konstig nog var det så.

En rätt kass match egentligen. Massa slarv och hafs hit och dit i skittempo. Men kampen och spänningen var det inget fel på.

Skippar vi min negativism en smula så var det en riktigt kul hockeykväll. 383 riktigt goa bekantingar på läktarna var en rätt okej siffra. Sen att det letat sig allt fler till där en annan står och att en av grabbarna tagit med trumman gjorde att det blev rätt bra stöttning av laget från läktaren. Ett par personer till som denna gång gör allt och hörs det liiite till så hänger allt fler på. Om nu bara sittplats kunde hänga med och heja och klappa händerna lika mycke i de vanliga ramsorna vi drar som när domaren gör en lite oväntad manöver som gjorde ögonen glimrande på sportchef Bjelke så vore det kanon. Då kunde det ju bli minst 250 pers mot en 100 man stark bortaklack i så fall. Ett rätt bra övertag. Klappa händerna fler på sittplats tack. En bra början.

Tur man inte satte sig vid datorn igår kväll för att smattra tangenter. Ingen av mina bättre hockeykvällar. GSK tappar ledningen i slutet och Leksand blir slaktade av M-ra på hemmaplan på ett genant sätt. Dagens grubblerier i min skalle kan ni lätt grunna ut vad det var. Men tror jag fått till ett ganska nyktert inlägg till sist ändå.

Dags att få stopp på antal rader nu så avslutningen får kort och gott bli....

....By for now!

Inga kommentarer: