30 oktober 2009

Finhockey i Sunnerbohov.

Den gamla vanliga platsen intogs.

Skithockeyveckan fortsätter. Nu med en ny förlust först efter straffar med 3-2 mot Troja för mitt Leksand. Hade inga högre tankar när jag och medfölje for ner mot Ljungby måste jag erkänna. Hade förra säsongen i minnet när jag var där då men nu blev det i alla fall poäng. Det blev det inte då. Att jag var så neggig var att Leksand är inte bra för tillfället. Ineffektiva, mycke utvisade och ett uruselt powerplay. Men man hoppas ju alltid.

Första perioden kommer vi undan med blotta förskräckelsen. Troja går på bra och det är inte rättvist när vi tar ledningen med ett bökmål. Troja gör sedan efter det 1-1 när domaren har en utvisning på armen på en leksing.

I andra sedan är våra anfall betydligt längre men rätt ofarliga och det gör att vi blir utkontrade vilket ledde till att Trojanerna ledde i paus.

I tredje sedan kommer vi ut starkt och i fyra mot fyra kan Hägglund direkt kvittera. Sedan kommer matchen igång rejält. Nu byts det chanser rejält med fördel Leksand och efter femtio minuter in i matchen spelar Leksand som man kan begära av ett heltidsanställt lag. Fem sex rejäla chanser skapas med rakt och fint spel när alla trampar på duktigt i skridskoåkningen. Men Bengtsberg i Trojakassen håller koronobergarna kvar i matchen med superräddningar. Hallå! Femtio minuter tog det att få till liiite spel. Inte bra! 2-2 står sig och i förlängningen så är det Troja som är vassast. I straffar sedan är det bara Alexander Johansson som nätar. Dvs. Troja vinner rättvist.

Konstigt att det alltid är GSK anknytning på spelare som avgör mot LIF för sina lag när jag ser på. Allt från Max Österbeg till Alexander Johansson. Märkligt...

Powerplayet var fortsatt uddlöst denna kväll och har man nu den kvaliteten man har i laget så är det ett underbetyg att man i praktiken trycker in bägge målen. Spelar eller skjuter inte från distans in en puck idag heller.

Prestberg klev av matchen och Lotvonen, Ullman, Bergenström och förstecentern Johansson saknades. Kan vara en aneldning till tamheten men de andra har ju ett jobb att sköta de med.

Endast 1806 såg på varav många sympatiserade med Leksand. Men är man jumbo så är man men Troja är nästan för bra för att vara jumbo i den jämna tabellen. De spelade bra ikväll om man nu skall se lite nyktert på det hela.

Alla stryker väl under på att allsvenskan är roligare än på länge och jämnare än på länge med. Att gissa vilka lag som går direkt till kvalserien är inte lätt just nu.

Kvällens konstigaste. Insatschefen hade det lugnt ikväll tills..... Ja! Två leksandssupportrar rök ihop. Missade vad som hände men när jag kollade ner så låg det minst fem snutar över dem och de rök sedemera ut när de fick isär dem.

Får ge detta Leksandslaget lite tid till att visa vad de går för. Att moralen på vissa före detta Fbk spelare måste upp en smula är ett understatment.

Bara att jobba på LIF för att få till det rejält!