16 oktober 2009

Derby i kronoberg.

Bra plats intogs.

Nyss hemkommen från derbyt mellan Troja och Växjö i Ljungby. Matchen slutade i en odiskutabel Växjöseger med 4-1. Att man var där stavas Rotsnubblarn och att sen linan med Gurra, Erik och Åhsberg lockade kan jag inte förneka.

Att det var derby på gång gick inte att ta miste på när ett lass ungdomar ställde sig en meter från Lakers Lakejer och hatade mest hela tiden. Men de var väl inte välkomna i Trojaklacken så de ställde sig där de ställde sig. Rotsnubblarn vann vadet på vem som rök väck först av dem. Insatschefen gjorde ett gott jobb. Men denna fadäs tog inte bort inramningen på något sätt. Rätt bra drag på de 3063 på plats må jag säga.

Det var en fröjd att se DEG kedjan. Daniel, Erik och Gurra. Gurra med sin uppoffrande spelstil och att alltid ge hundra när han är ute på isen. Ett fint mål blev hans facit denna kväll. Erik sliter på i det tysta. Men som han gör det och med massor av speltid. Boxplayen är hans utöver DEG kedjan. En passningspoäng i kväll. Daniel i sin tur är betydligt lojare men likt väl så står det 1+1 i protokollet efteråt. Daniel cashar in lite extra speltid i powerplay.

Patrik Näslund, nuvarande GSK lånet och Björn Karlsson satt fast på bänken hela matchen.

Att man hamnade här ikväll var kanske för att man ville känna på ståplatsen inför den riktiga finhockeyn som komma skall i Sunnerbohov. Längtar redan.

God natt så ses vi i rinken om ett par timmar!

Inga kommentarer: