31 oktober 2009

Sista inför vilan.

GSK skall till Nybro för sista matchen innan uppehållet på tio dagar som stundar. 2-12 tog vi spö med sist mot dem som nog alla minns med svettningar och yrsel. Men i morgon är det ny match. Sist förlorade Nybro borta mot Oik med endast 1-0 och det förvånar mig en smula faktiskt. Får nog ta årets Oik på allvar. Nybros coach Torgny Bendelin sa på deras hemsida att hans Nybro vunnit allt mot lagen under alletteplatserna och tagit spö mot allt över det strecket. Talar väl inte för oss imorgon direkt.

Borta har vårat spel funkat bra och det stavas att det är lättare att sabba än att skapa. Det talar dock för oss. Sen har Nybro fyra man borta från spel så en repris på Karlskrona bedriften kanske inte är så långt borta.

Pettersson 8, Åkesson 8, Kölle 7 och Bystedt 7 poäng. Det är toppen på våran interna poängliga. Åkesson som back tvåa i ligan!?! Han har presterat vad någon av backarna i ett lag skall. 8 p på 13 matcher. Men var är våra forwards? En center som skall tänka lika mycke hemåt leder ligan på fler gjorda mål än Åkesson. Ineffektiviteten lyser igenom här. Minst en forward bör göra minst en poäng i snitt i ett välmående hockeylag. Bystedt och Kölle bör komma upp ett snäpp framöver och så även Salmela som har ett bättre snitt än övriga men han har ju en skadefrånvaro en stund.

När man läser det man nyss skrev så undrar man hur vi kan ligga där vi ligger i tabellen. Vi har vunnnit rätt matcher hittills onekligen.

Bom Bom Olofsson står poänglös hittills. Tycker ändå att han lyft sig lite från förra säsongen ändå. Hans styrka kanske numera är att han ståtar på endast -2 i +/- ligan. Det är jäkligt bra med tanke på att han bara har tre man före sig där. De andra och deras facit är i det närmaste katastrofalt.

Men, men. Statistik hit och dit. I morgon är det ny match i Victoriahallen där Nybro snittar 1407 åskådare per match. Hoppas att vi kan få tyst på dem bara.

Go GSK Go!!

Inga kommentarer: