16 november 2008

Helvetesveckan över.....dock i dur.

Fyra matcher på plats live denna vecka och man har fullföljt den med en dåres envishet. 95 mil blev det bara. Ljungby, Helsingborg, Karlskrona och Gislaved. Spö 3-5, spö 1-5, spö 1-6 och nu ikväll spö 2-3 efter straffar. Ville någon hängt med? Men, men....om ni följer skrivandet så har ni ju kunnat räkna ut schemat redan själva.

Varför stannade jag inte hemma då om det var så hemskt?

1. GSK behöver stödet nu. Att någon visar sig betyder en del.
2. GSK spelade i veckan mot motstånd vi skall ha rimlig chans att vinna mot.
3. GSK skulle till en hall där inte jag varit. Hall nummer 51 totalt och hall nummer 50 i Sverige. Telenor Arena. Så jag fyller på listan.
4. Fredagsmatch i fullt hus i Karlskrona. Går ej att missa.
5. Leksands IF närmare hemifrån än GSK.s närmaste bortamatch.

Ja det räcker så men en och annan poäng hade inte skadat alltså.

Det som stavas moll är GSK ikväll mot Kristianstad i Gislerinken trots spö på straffar 2-3. Målskyttar Flygar och Bystedt.

GSK kommer ut idag och hjälper varandra och spelar betydligt mer i rätt riktning. Alla kämpar på och lite ändringar både i kedjorna och i powerplay gör susen. Visst. Riktigta juniormisstag hit och dit men är alla svettiga så gör det inte så mycke.

Kik drar på sig en massa utvisningar inledningsvis och det gör att vi får till ett spel direkt. Avsevärt högre upp i banan än vad veckan bjudit på innan. Enda plumpen är att pucken inte ville in. Kik får till ett skott som Matti slänger sig för att täcka. Men den måste gått endast millimeter över han och Spångberg var redan nere så skottet gick in. Spångberg räddade oss annars kvar i matchen i denna perioden som slutar 0-1.

Andra sedan trodde jag att Kik skulle åka på lite men det uteblev när GSK verkade mer säkrare på sig själva. Spelet flöt helt enkelt på lite bättre. Kvitteringen kom också i pp efter att Kölle fått både två och tre chanser. Flygar behövde dock bara en.

I tredje så hänger Kik in ett ganska tidigt ledningsmål och GSK kämpar på bra för att få till en kvittering till. Kik fortsätter att sitta i utvisningsbåset. Och när det blir ett pp med knappt två minuter kvar tar Nermo time out. Ut med Spången. Och det lyckas för en gångs skull. Bystedt kan dra in pucken. Resultatet håller sig matchen ut. I förlängningen är det bara GSK. Men pucken ville inte in. Orutinen att vara i denna sits under säsongen speglar av sig hur straffarna sen såg ut. Rätt tama tycker jag. Kovalonok började, Elfving och Flygar spädde på. Lite b att inte ta med en rightare bland skyttarna.

Men, men. Riktigt kul att vi fick till kvitteringen på slutet och känna att något faktiskt kan lyckas.

Rantatalo börjar bli riktigt varm i GSK dressen nu. Bom Bom kämpar på bra med och Spångberg som vanligt outstanding. Räddar poängen åt laget.

Kik tar man för givet varje år på sistonde att de skall tillhöra toppen men de imponerar inte. De hör hemma där de är i tabellen.

Over for now!

6 kommentarer:

# 72 Mårten sa...

En liten uppdatering har skett i inlägget.

Givetvis såg även jag att Bystedt gjorde andra målet men vid efterkoll så blev jag lite förblindad av swehockey.

Anders Friborg sa...

Du menar slutar i dur, eller?

# 72 Mårten sa...

Bra iakttagelse Anders. Brassen har gett dig något i alla fall..=)

Uppdaterat nu igen och vimsigheten har lagt sig en smula sen söndagen.

En bra bloggrubrik är inte alltid det lättaste att komma på tycker jag. Särskilt när förlusterna haglar så tätt som de gör.

Anonym sa...

Rubriktips: "Förlusterna haglar tätt" kanske?

# 72 Mårten sa...

Rubriken skulle kanske varit....

Förlustsviten nu ännu fler mil lång.

Anonym sa...

Jag tycker dina rubriker är bra oavsett vad du skriver.......