11 november 2008

Finhockey.....men var fasen var Bystedt?

Manne dags igen. Nu på Tobias Suomela.

Var iväg och såg Troja-Leksand igår. 5-3 slutade matchen inför ca.2700 åskådare. Merparten nöjda av dem dock ej jag. Det som svider mest är väl att mitt Leksand var tamare än en väldresserad pudel och förmådde inte att försöka vinna ens. GSK hade gjort en bättre förstaperiod och man stod och saknade Bystedts genomåkningar. Han har hängt minst ett i Sunnerbohov vad jag vet. Trojanerna i deras "årets match" jobbade hela matchen och vann rättvist så här med knappt ett dygns brutal intalelsekampanj till min hjärna.

Som ni märker lackade jag ur en smula på domare Suomela. Helt uppenbart skulle det plockas LIF.are redan från start. Riktigt inkonsekvent bedömning. Det gjorde att Leksandslaget fick en gadd direkt till herrn. Och han till dem. Droppen var i tredje när det skulle tekas på mitten och Green fick ej teka av någon outgrundlig anledning igen. Tjafs och byte av tekare. Men innan! En fight först av två kombatanter bakom domaren. Teket tog tio minuter att slutföras. För vem skulle ut?

Puck out regeln gäller visst ej Troja heller. Vilda palaver och överläggningar om tydliga rensningar direkt ut på läktaren. Så nära att jag nådde pucken!

Sen det sämsta är att det skall "betalas" tillbaka när det är en si så där tio minuter kvar. Då lackar Trojaner och publik ur totalt. Nä! Ingen bra insats denna gång av Suomela. Han har haft bättre dagar på rinken. Som jag ser det är han direkt orsak till 116 av 166 utvisningsminuter i matchen. Och att själva matchen var slut först halv tio.

Leksand spelade åderlåtet på folk och när Jackman skjuts ner och Doell handplockades av #33 Karlsson så fanns inte mycke mer att bolla med. Om man säger så att det var Bornhammar som fick styra fem mot tre spel i sista perioden med passningar som var minst två meter felplacerade mest hela tiden. Då fattar den som fattar.

GSK kollen kollade att Sandahl fick bara vara med på uppvärmningen och att öppna båsdörren mest hela tiden. Han gjorde det dock bra.

*

GSK laget har bortamatch mot Hhc i Helsingborg i morgon. Inte lätt givetvis men bara att kämpa på. Detta är en match som vi bör ha goda chanser att spela hem lite poäng i. Alla spelare verkar vara okay för spel.


Go for it GSK!!

*

Dags för GSK att räta till skjortkragarna och kamma till frisyren och sträcka på sig ordentligt.

Varför det?

Kolla bara in på IKO.s hemsida och se vad de skriver om våran hockeyklubb.

Over for now!

2 kommentarer:

Anonym sa...

väldersserad?
Sunerbohov?
GSK kollen kollade att?

# 72 Mårten sa...

Egen korrekturläsare är det inte alla som har.

Tur att det finns att göra för språk-nazisten i dessa svåra tider.

Rätt lätt att plinka några tangenter fel när man skall slå ner dem ett par tusen gånger.

Du kan ge upp nu!

Ät skit och må väl!