22 februari 2010

Ännu en seger som avslutning.

GSK vinner nere i Kristianstad med 4-2 i säsongens sista match och slutar som tabelltvåa i fortsättningsserien för fjärde året i rad.

GSK målen gjorde Wirll 2, Pettersson, Ahlqvist.

Väl på plats insåg man att det var ett i mina ögon kontroversiellt målvaktsval i Stömberg denna eftermiddag. Men det visade sig att det var rätt, eller om man säger så hade inte Lindberg gjort det bättre. GSK är kraftigt tillbakatryckta i den första akten. Mest beroende på att vi drog på oss ett par utvisningar. Kik är lite ineffektiva i avsluten och det reder sig. Vi har även chanser med ett öppet mål som missas då även vi kommit upp i banan. I andra sedan vänder vi spelet kanon och Kölle missar sopfriläge och Wirll har nu så smått skjutit in sig. Han passas fint fram och utmanar sin back på högerkanten och drar dit pucken. 1.02 senare gör han exakt likadant. En repris helt enkelt. I sistarundan ger Kik allt och till sist kan inte Strömberg stå emot längre. Reduceringen kommer. En stund senare får Jens Svensson ett friläge från mitten och missar inte kvitteringschansen. Lite jobbigt att vi knappast varit ur zonen på tolv minuter men GSK ger sig inte och avancerar sig upp i banan och när en Kik:are ligger skadad så kan Ahlqvist dra in pucken. Sätter punkt för matchen och avslutar säsongens målskytte gör Pettersson. En rätt bra match trots att det inte fanns så mycke att spela för. 440 såg på.

Strömberg var i "zonen" idag. Räddar oss i matchen via två mirakelräddningar. Givna mål. Men en hel del flyt och oskarpa skåningar gör han tät. Tror inte han blockerar en enda puck i första perioden. Men räddar man första skottet så måste ju backarna vara på och det var de. Mike Wirll går inte av för hackor alltså. Han är wass... oj vass! 2+1 och snittar 2 p genom serien och vinner poängligan på 20 p. Kölle två ass och lagom störig. Även Bystedt hade två ass men som skrivet, hade han bara skjutit någon gång så hade det blivit mål även i denna match. Matti bjöd på en sista körare precis framför oss igen. Bara att säga tack för det Matti.

Fick rätt angående Halmstad. De säkrade sitt kontrakt genom att förlora i Mörrum. Khk vann nämligen i Kungälv och skeppade Salos boys till KS tillsammans med Mörrum.

Inga poäng i matchen trots nästan himmaplan!

Vem fasen styrde upp denna hockeyresa? En av de märkligaste man varit på må jag säga. Åkte till Rotsnubblarn som fått ett avhopp av bakfull finne. Vi hämtade Åsabon och iväg bar det ner till Carlssons för spättafilé hur god som helst. Blev där terrade av ett Tyringefans. GSK kollen kollade dock att Sandahl skötte sig i skånigens klubb. Mötte upp med Gunsan inför matchen då hon bangade för tre tågbyte hem mot småland och ville åka Trollhättebil då det rådde force majeure hos SJ efter helgens snöande. Match. SEGER! Etersnack. Avresa och nya bud. Ny väg hem. Mot Alvesta station där Rotsnubblaradept plus polare fått problem med tågresa och behövde lift. Inte nog med det så hoppade även en Grizzly in i bilen. En sådan ni vet med fyra ben. Tur det var -18 grader och vinter ute för den sov nog av lugnet att döma. Sista "spykern" var nu i kistan och mot X7 fullastade for vi. Väl inne på lejonprinsen Max blev det skitmat plus vågen till en förbipasserande buss med ett vinnargäng. Lite b men va katten. Efter diverse avlastande så var man hemma igen framåt natten. En otroligt trevlig hockeyresa blev detta till slut. Hade ni gett mig tusen chanser att gissa vilka jag skulle ha som ressällskap när jag gick och skottade snö på förmiddagen hade jag då aldrig kunnat ana detta.

Orkar ni lite till? Börjar bli långt inlägget.

Denna herre.... Inte ett enda byte i hela serien. Nästan skamligt. Vann en tia på att han inte skulle komma in nu heller. Helt otroligt lojal satt han även denna gång längst ut på bänken utan en enda sur min.

Skulle vilja tacka lagets super-team-manager Björn. Ännu en säsong av goa tjänster. Ville bara att hela världen ska kunna se det. TACK!

Säsongen över och kanske inte bara den. 27 matcher blev det framför mina ögon på denna resa GSK gjort denna gång. Nästan man är värd lite vila nu va? Har alltid lite ågren då seperationsångesten börjar pocka på. Ni vet... Ingen GSK hockey mer och när laget är som bäst skall det gå i tusen bitar. Hoppas nu bara vi kan få behålla så många det någonsin är möjligt att behålla och bygga vidare på den stommen. Men, men.... GSK är GSK och vi vet hur det brukar vara och se ut. I sann GSK anda så står vi där igen på toppen till sist. Vi ger oss aldrig!

Slutorden i detta inlägg får Åsabon. "Se nu till att truppen stannar - för det gör vi". Ta åt er av de orden GSK.

Tack GSK för showen!

Inga kommentarer: