Finbesök i Borås.

Lawson fick vakta buren och var okej - mycke returer dock.

Har ni varit på hockey i helgen? Det har jag.

Borås mötte Leksand i lördags så en tur till ullstan fick det bli. Karetan lastade sig i det närmaste själv denna gång med idel nya nunor. Vet ni vad? Alla var från Gislaved utom jag. När jag drar på hockey brukar det vara tvärt om men nu var det ju inte Gisaved som spelade heller.

Matchen vi fick se såg ut som vanligt i serielunken när LIF är inblandat. LIF bjuder direkt på ett klassiskt handikappsmål. Tar sedan över fullständigt och kvitterar. Efter det så armbågstacklas OEL rakt i tinningen av en ullhare. Värsta fighten utbryter. Men armbågstackling hittade domare Karlsson ingen att döma för. Det belv spö som straff i stället. OEL fick kliva av matchen redan här. Även Nordström kliver av matchen skadad i denna period.

I andra så ligger Leksand på för fullt direkt. Bränner en straff och ett pp men chanserna haglar och det reder sig för hemmalaget. Domaren börjar nu tappa fästet rejält och ger di röe ett dubbelt överläge som det givetvis skall bli mål på och det blir det med av Remmen. Ny jakt och massor av chanser igen. Till sist kommer kvitteringen via ett skitmål. Inget hårt skott direkt men de räknas de målen med. Fortsatt lite grinigt spelas perren av.

Redan i andra minuten i tredje perioden kunde Weine gå köksvägen och sätta dit en ledningspuck för första gången i matchen. I stället för att köra lite till så drar man sig tillbaka och skall spela på ledningen. Dåligt beslut värre. En skitperre slutar med att västgötarna kan bomba in en kvittering och vara med igen i matchen. Nya boxplay blir det för LIF i förlängningen så man kommer ingen vart för att avgöra. Straffar får det bli om längsta stickan. Den drar Borås. 4-3 slutar det.

Det obligatoriska kortet på hjälten nummer ett.

Vill man inte offra framtanden framför mål och hellre spela utåt hörnen vinner man inte. Sen att matchen blir förryckt av alla utvisningar gör att man inte kan spela ut heller. Även i straffläggningen märktes lamheten. Riktigt usla straffar av Leksingarna. Alla väntar och verkar vilja spara sig till kommande KS. En poäng fattas för det. Den poängen kunde kommit igår men Borås vann rättvist på mer kämpaglöd.

Kom ni ihåg publikvärden jag berättat om tidigare? Han jobbade på denna dag med fast vid entrén denna gång. Hans kollegor såg dock till att hulliganer med matchtröja står på rätt sida kravallstängslet tejp.

Trots tamt Leksandsuppträdande så var det kul att vara iväg på lite hockey igen. Viss spänning och att träffa likasinnade bär upp besöket i Borås denna gång.

Vi ses väl här på bloggen igen snart så ni får ha det så bra tills dess.