14 februari 2010

GSK säkrade kontraktet.

Hockey är kul och när matchen tar slut med god tid kvar av tredje kan man äntligen få chansen att slappna av och njuta till fullo. Det fick vi idag när GSK spöa skiten ur Halmstad med 6-2.

GSK målen gjorde Pettersson, Kölleman, Jönsson, Wirll, Tobbe och Åkesson.

I första så var Halmstad klart mest på alerten och körde ner oss bra i zonen och i andra powerplayet i tät följd så kan inte Lindberg stå emot längre. Slagskottet är otagbart. GSK får lite mer att säga till om ju längre tiden går. Ett skapligt pp spel fick vi till men målen uteblev. Även Wirll skjuter över i sopfriläge innan deras mål men Lindberg skall ha all ära då han räddar oss i denna period.

Andra perioden ser lite ut som första och Arash dömer bara GSK utvisningar och det kämpas värre kan jag lova när vi reder ut stormen än en gång. Och att vi gjorde det bra fick vi betalt för när Mattias Pettersson (deras målis) gör en tavla som till slut slutar med att våran MP kan sätta dit pucken i boxplay. Nu först börjar matchen glida över till oss. En stund senare kunde Kölle näta i friläge och ett mål upp inför sista.

Fasen vet men att vi köttade på direkt i perren alltså. Sveriges bästa Jönsson kommer in i zon och bara drar dit trissan. 25 sekunder senare är det sargbök bakom Halmstad kassen. Kölle petar fram pucken till Wirll som köksvägen vrider handlederna som ingen annan kan och fyran är ett faktum. Minuten senare är det Tobbes tur att komma i protokollet. Timeout av de nu bara två tränarna i Halmstad. Det skriks en smula och det händer inget på isen i alla fall. GSK kan dominera och utöka sin ledning ytterligare genom Åkesson. Han får iväg ett skott som keepern tror han har men pucken är lös och han går samma väg genom köket som wirll gjorde. Att sen sopan Wass akademiskt gör ett andra Halmstadmål kan nästan kvitta i detta läge va?

Det var bra inställning idag av samtliga i laget. Det bäddar för denna seger. Även Lindbergs första period. Han var säkerheten själv idag. Kölle, Wirll, Jönsson alla 1+1. Men Kölle gjorde en riktigt bra match. Himla kul att grabbar som Boman och Salle är i poängprotokollet med. De kämpar på med allt vad de har. Att Bystedt inte är bland målskyttarna beror mest på att han inte sköt idag. Han bara ville servera. Öppet mot mål, vad är det? Wirlls handleder alltså... oj oj oj...

Idag höll vi gammelgubbar låda värre. Men spelar GSK som idag går det lätt. Det verkade uppskattat för hela laget kom in på isen och showade en andra gång, och för den delen så var hemgång utan GSK en gång till idag inte att tänka på bara. Även Linbergs dans gick något över styr men kul var det.

Kontraktet i hamn nu vänner. Hur kul är inte det? Och ingen är nöjdare än jag just nu.

Khk vann ikväll i skåne och har greppet om playoff platsen. Vi är i ingenmansland och får se till att hamna före Kik när vi summerar serien. Det är målet nu. Racet om att slippa KS fortsätter. Kungälv kravlade sig över strecket men än är det två matcher kvar.

Vi unnade oss ett lass skitmat innan hemfärd på lejonprinsen Max. Efter det så var det bara att följa vägen med för dagen fina vägnummret 26 för att hamna där jag knapprar nu.

By for now stolta GSK:are.

Inga kommentarer: