21 januari 2010

Tillbaks från västkusten.

Då var man hemma igen från västkusten. Det blev ett mycke angenämt besök denna gång. GSK grabbarna vann över Kungälv med 5-4. Målen gjordes av sveriges bästa Jönsson 2, Salle, Olofsson, Wirll.

Det var inte fullt så många spelare väck som man angav i försnacket. Tobbe och Näslund fattades till sist. Bom bom gick i alla fall upp som forward tillsammans med Boman och Salle. Sveriges bästa Jönsson gick in i andra med för dagen kapten K och Pettersson. Första var intakt.

GSK blev ruggigt tillbakatryckta i början och domare Sätterman fann inte bättre än att plocka ut GSK:are tre gånger i rad. Då blir man tillbakatryckt av vilket lag som helst. Kungälv kan då göra ett fint pp mål. Efter hand jobbar GSK upp sig i banan. Det först efter att vi fått en utvisning med oss. Vårt powerplay är för dagen riktigt bra men bara utdelningen fattas i de två försöken vi får på rad. Men mot slutet på perren kan Bom bom braka iväg värsta slagan från kanten som Bilan släpper in. Inte långt efter styr Jönsson in en ledningspuck.

I andra så på första minuten har Kik tre riktigt bra lägen men de bränner dessa. En stund senare efter en missad offside av linjemannen så kan Kik ha ett rätt långt anfall. De sätter då kvitteringen till 2-2. GSK får sen till ett par spelvändningar och har två sopfriläge och bränner dessa som blev dyrt. För i en avvaktande utvisning gör den sjätte utespelaren i Kik ett riktigt fint mål till ny ledning. Perioden är dock inte på långa vägar slut än. Salle får ett tredje friläge och han visar hur det går till. Matchen är kvitterad igen.

Inför tredje så sa man att håll nu Kik stången från början. Det gjorde GSK. Efter ett par sekunder kan Wirll sätta fyran i nästan tom bur. Bystedt står på något vis i vägen och pucken slinter ut till Mike. Nu börjar nervpillret på riktigt. Minut på minut rullar på och till sist efter en tekning kan Kungälv få in pucken framför Lindberg. Det blir värsta gröten och pucken skall in tycker di röde. De kämpar och trycker in pucken till en ny kvittering. Jaha... poäng i alla fall tänker man men vi har sveriges bästa Jönsson i GSK. Han får på en fin dragare och vi leder igen men fem kvar. Wirll tar sedan jorderikets mest idiotiska utvisning i anfallszon med två minuter kvar. Bilan ut och spel mot ett mål i två minuter. Vi var aldrig ur egen zon mer i matchen. Men tur och kämpaglöd av värsta sort gör att vi håller tätt och vinner matchen.

Och när man vinner matcher blir alla så här glada. Det darriga kortet beror på att.....
  1. Det är alldeles för nervöst att ta kort numera när GSK spelar.
  2. Det är oöppnade mess i luren och det går inte ta snabbvägen till kameran utan att trycka väck messen. Då blir det tidsnöd innan motivet försvinner.
  3. Allt syre i redaktörens lungor var slut efter att ha hållt tonen i två minuter i sträck. Herregud alltså! Svimfärdig var ordet.
En fantastiskt rolig och spännande hockeymatch bjöd lagen upp till. Man tackar!

Jönsson var bra och var med där det hände. Alexander "pelle" Lindberg. 51 skott säger allt va? Nu var det ju lite glädjekalkyl i skotträkningen men många avslut hade de och grabben stod pall med råge. Ahlqvist stabil hela matchen och bra. Har anpassat sitt centerspel nu på ett bra sätt. Han tog det defensiva ansvaret mycke bra i sin kedja och inga turer bakom kassarna.

Skall vi vinna fler matcher så skall Backhoffa inte snigelgå in med pucken en centimeter framför Lindberg i ett när motståndarna checkar hejvilt. Bystedt skall åka och byta rappare hur trött man än är. Gäller alla för den delen. Finns inget värre än när man lämnar rotebröderna i sticket vid spelvändningar och såsar sig mot båset. Sen får Wirll absolut inte ta den typ av utvisningar som han tog på slutet igår.

Bystedt var det... han är ur fas. Fick han pucken släppte han den direkt ifrån sig. Han vann ingen sargduell på hela matchen som brukligt. Vete katten om han hade ett enda avslut igår mot mål. Kändes också igår som att inte viljan att jobba sig tillbaka in i matchen fanns. Hur som haver så har han sin passningspoäng i protokollet till sist ändå så man skall inte klaga för mycke kanske. Men man saknar den gamle Bystedt som han var och som man vet att han kan.

278 trotsade klorlukten. Roligast var att tre billast kom för att heja fram GSK och jag tror vi gjorde det ganska bra.

Service värre igår med. Blev hämtad näst intill vid dörren av de gamla rävarna och stämningen var god i Trollhättebilen. Men fatta då hur den var på vägen hem.