03 januari 2010

Har ingen rubrik - men hockey i alla fall.

Länge sedan det var GSK hockey nu och man börjar så smått se fram emot onsdagen. Men helt ärligt var det rätt gött att få ett break efter hela 21 förluster i förstarundan. Tungt värre. Mike Wirll kom ju in i laget men mycke mer hände inte egentligen mer än att förlusterna staplades på varandra. Nu kommer dock en målis och provspelar med laget i dagarna. Vi får se om det kan bli något av det.

*

Mörrum är en av våra konkurrenter och de har nu dammat i med en rejäl backförstärkning inför fortsättningen. Jaarko Niskavaara. 235 SM-liga matcher och 54 poäng. Det så sent som 08. Han kommer närmast från Stavanger där det blev 29 matcher och 7 poäng.

*

Kungälv vilar inte på hanen heller. Salo är tillbaka som skrivits förr och han har även lockat med sig forwarden Jim Nordh från Oskarshamn. En spelare som värvades till IKO inför säsongen från Vimmerby i tvåan. 21 matcher blev det men poängen uteblev så en utlåning var rätt given. Håll koll på detta Kungälv nu för de lär höja sig rejält med Salo i båset.

*

Jens Svensson i Kristiantsad lånades ut till Timrå nu i juluppehållet och den utlåningen pågår till den 5/1. Har jag inte helt fel så spelar han även matchen mot SSK i Södertälje på måndagen i Timråtröjan innan det bär av till skåne igen. Hur som haver så på de fyra matcherna som det hittills blivit, Modo H, Saik B, Luleå H och Lhc B så står karln på 1+1. 2 poäng och +2. Poängen kom i 3-4 förlusten mot Lhc då speltiden blev mer än i de andra matcherna. Men stå på 0,5 p i snitt per match och +2 är riktigt bra. Finns betydligt dyrare spelare i laget med sämre snitt. Med andra ord finns det riktigt bra spelare i våran serie. Jag tycker det är rätt kul att det lånas in guldkorn från lägre serier till finrummet. Luleå har gjort detsamma med en spelare från div 1 laget Luleå Rebels. Även denne Robin ståtar som målskytt.

*

JVM semi i natt mot USA för småkronorna. Såg matchen kanada - USA i gruppspelet. En höjdarmatch där USA pressade kanada till misstag och fick till ett oavgjort resultat. Kanada vann sedemera på straffar. Det jag vill säga tror jag är att det blir inte lätt för sverige att ta sig till finalen minsann. Men visar Markström samma fina form som hittills så kan det gå. USA hade även sena kvarten så de har bra mycke mindre vila inför matchen än de våra. Nu håller vi tummarna så de vitnar. Vore häftigt med finalrepris mot kanada igen. Jo... de kommer att vara ett av lagen i årets final.

Har inget bra att sluta inlägget med mer än med ordet - slut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

va är det för målvakt?

# 72 Mårten sa...

Viktor Tuurala.