25 oktober 2009

Härligt GSK!!

Nu har bloggen sett en bortamatch äntligen. Karlskronakanalen blev lösningen på det och det funkade kanon.

Det jag fick se var inget annat än ett riktigt bra spelande GSK och målen gjorde Jönsson, Backhoffa och Boman.

GSK börjar försiktigt och får ett par utvisningar med sig och det gör att Khk:s ev. tryck kommer av sig. Sen att man fick sitta och klaga igen på powerplayet gjorde inget för vi kom in fint i matchen på så sätt men ett mål är ju alltid ett mål så lite effektivare måste vi bli i pp. Efter detta så vänder domare Olsson oss ryggen och vi får kämpa som attan i boxplay ett par gånger men de är inte så bra heller visade det sig. Men till sist med lite kvar av perren så får de in ett ledningsmål.

I andra börjar vi i boxplay och man befarar det värsta. Men Jönsson kommer in från utvisningsbåset och nibblar dit trissan. Khk får sig en tankeställare här. GSK får mer och mer att säga till om och utvisningar kommer lite åt bägge håll. I slutet av en så kommer Backhoffa super ren i slottet och slagar in tvåan hur fint som helst. GSK har perioden totalt och spelar med fina kombinationer och kämpaglöd. Man sitter och räknar ned sekunderna då fanskapet till stream flippar. Just då på något sätt får Boman in pucken. Väl tillbaka så ser man bara ett jubel och det jublades bland soffbesökare hos bloggen med.

I tredje så behöver vi ju inte förta oss utan Khk skall bara köra på men det är vi som får farligaste chansen i ett två mot ett läge men missar. Utvisningar igen efter lite kurr. Tiden rinner iväg för hemmalaget som gör vad de kan för att komma in i våran box. Men med sju minuter kvar drar Boman på sig en femma. Det från båset, tror jag. Tv kameran hann inte riktigt med där. Repriser existerade inte. Dramatiken blir nu olidlig men de skapar inte värst mycke. Efter ett par minuter vetter det inte bättre för dem än att det är de som tar utvisnig i anfallszon. Det tackar man för. Men i fyra fyra läget kan de damma in en reducering med styva två minuter kvar. De plockar sin keeper Fransson men kommer inte ikapp. GSK vinner med 3-2.

GSK hjälper varandra hela tiden och tänker i det de gör. De får matchen precis dit de vill och kan spela på det. Strömberg i sin tur gav trygghet ikväll. Vi gjorde det riktigt jobbigt för Khk att komma in i matchen igen efter Jönssons mål.

Man frapperas av hur dålig stämning i hallen det är när det hejas så dåligt från en hyggligt full hemmastå. 2781 såg på och taktfast handklappning av sittplats hördes bara en gång. Rätt kass! Bättre att vara 200 som hörs än 2781 som inte hörs. Men money talks...

Apropå money talks - inte idag!

Våra trea ikväll gör att vi ligger där och hugger tillsammans med Halmstad som tog en tvåa ikväll strax under "topplagen". Vi har 13 p och Ikp och klabbet har 18-20 p.

Karlskronakanalen funkade som sagt riktigt bra. Lite buffrande. Kanske bara för att jag satt på trådlös uppkoppling. Vem vet? Men en helt okej sändning av vad det verkar ideellt arbetande entusiaster. Lite bättre pålästa om Spången vore ju fint men de erkände innan att de kan bli lite färgade och det gör att man accepterar det hela. Sitter ju mest och har Leksand på tv hemma så att kunna se GSK så här och slippa de långa milen var ju lite konstigt men kanon. Idag saknar jag trots detta den fina hemresan.

Härlig seger det här GSK!

Nu blir det drabbning värre på onsdag mot Halmstad hemma. Skall man gissa på 3-2 åt endera hållet. Ett gångbart resultat när GSK är inblandade nuförtiden. Alle man till rinken bara.

Undra om bloggrobert skulle stapla däck denna gången med om det blev spö?

Än en gång. Härligt kämpat GSK!!

Inga kommentarer: