11 december 2008

6-1. Game, set och match.

Rätt rolig match igår.

Vi fick se GSK vinna med 6-1. Tre riktigt snygga mål. Fight. Fulspel. Fart. Och inte minst fler spelare i GSK laget än senast.

Adam Wetterstrand och Carl Larsson från Växjö j20 och Jakob Svensson från Jönköpings dito. Utöver de nya så var Hellman, Kauppi och Kovalonok tillbaka.

Betydligt mer spel i anfallszon nu än tidigare. Och mannen närmast på kortet var spelsugen värre.

GSK börjar i rasande fart och kanske att man hade en puck inne direkt. Det gick så snabbt att jag hann ej bedöma. Känslan var att den inte var inne. Chanserna fortsätter men pucken vill inte in innan Elfving skottar in 1-0. Hhc skapar en del de med men en fartfylld period slutar 1-0.

I andra kan vi gå upp till en 3-1 ledning och mest spektakulärt var att Fidde Pettersson nätar i boxplay. Dock utan att någon av oss runt mig och jag själv såg det. Men mål blev det. Och Bystedt lallar här in sitt mål.

Tredje perioden sedan är ingen fin period. Fult spel och det kändes som om allt kunde hända. Tre mål gör vi var av ett i tom bur. Mest anmärkningsvärt är att Nermo toppar värre än Kung Bjelke skulle gjort. Han tar ut Spången när vi leder med 6-1 och avslutar matchen med en extra utespelare. Eller kallas det förnedring?

Vi hade kontroll på matchen hela tiden men att Hhc hade kontakt resultatmässigt tills tredjerundan gjorde att spänningen fanns med hela tiden. Men de orkade inte med oss i tredje så gött när rycket kom.

C. Larsson vinner 13 av 15 tekningar. 87%. Rätt bra. Närmsta GSK center har 54% vunna!?!?!

Kollade in J. Svensson. Han var bra. Han tänkte hockey och hamnade i protokollet med. En ass och +2.

Mange Älmqvist. Storleken har betydelse ibland. Inget skönspel men lugnt och fint +/- noll spel. Fick stå upp för Spångberg rejält med. Riktigt bra.

Murray var pigg värre och peppade lagkompisar och gjorde ett snyggt mål värre och passade lika snyggt till ett annat. Kul han får lite utdelning någon gång.

Bystedt sen. Vi vet vad han kan och med detta Maradonamål förvånar han ingen längre. Om man nu skall citera vad Rotsnubblarn kallade målet.

Kan bjuda på ett citat till från läktaren angående bra med tandskydd. "fan...in med tandköttet !"

Tycker det har hamnat liiiite fler GSK supportrar borta där en annan står på sista tiden. Det glädjer verkligen. Och de har hjälpt till att heja med dessutom.

Tack skall ni ha......det gjorde ni bra GSK!!!!