26 november 2009

Ännu ett nederlag.

Mike Wirll i aktion.

Olofström vinner matchen igår mot GSK med 5-1 på våran egen aren. Det kanske är vad som skall skilja lagen emellan men att ge dem segern redan efter 1.39 är ju inget annat än för jäkligt. För så kändes det direkt när det målet kom. Ett mål som var så pinsamt billigt att redaktören lackade ur så det nästan gick ut över samlingen runt mig. Inte bra!

Ett skott utanför via sargen och tillbaka och målet heltomt för Oik:are att peta in pucken. Strömberg tror visst inte att pucken studsar i sargen för han bara stod och tittade och täckte inte ett skit. Minst en halvmeter lucka var det. Sen i sjätte minuten gör de likadant. Nu är dock Strömberg med lite men när pucken ligger precis bredvid han på isen så ser och agerar han aldrig. Bara att peta in den igen.

Trean kommer till via en backmiss och Hurtubise får friläge. Mitt i mål rätt igenom målisen på något vis. Perioden slutar 0-3 men tycker ändå att vi spelar ganska bra. Vi kommer för att tala fotbollsspråk in bakom deras backar. Mer än en gång vi har raka spåret mot mål men skjuta då är ju dumt?!?!?

I andra så börjar vi jobba in oss i matchen och Mike är nu inne i det lite mer och chanser skapas. De drar ju sig givetvis lite indirekt tillbaka när de har läget under kontroll för att inte äventyra något. En bra bit in i perioden så drar de på sig en utvisning. Men en spelvändning gör att de kommer fram till avslut mot Strömberg som räddar men tar ej pucken som blir liggande en styv halvmeter framför han. Han vispar dock ej undan den eller blockerar. Nä. En Oik:are petar i stället in den som de gjort två gånger tidigare i matchen. Vi körde på och de gjorde mål.

I tredje så kör vi på av fasen och spelar riktigt bra. Trycket blir kompakt och anfallen långa. Även powerplayen som vi får är riktigt bra. Men pucken vill inte in. Vi skapar mer i sista perioden än vad Oik har på hela matchen. Den ende som hittar rätt är Åkesson med en slaga. Mot slutet sedan så kan Steelers peta in en puck till då Strömberg och försvaret inte har koll igen på en puck som ligger i direkt närhet intill Strömberg.

Man kan ju tycka att backarna skall hjälpa målisen att rensa undan pucken men dessa igår kunde han tagit undan mer eller mindre alla själv. Så målvaktsspelet måste bara upp ett snäpp framöver. Inte rättvist men man står ju och jämför med Spången hela tiden.

Mike Wirll gjorde debut. En lite tam inledning men man såg direkt hur han skyddade pucken även när han kom i onåd. Ju längre matchen gick så kom han in i det mer och mer och fina passningar började hagla. Lagkamraterna hade bara att hålla klubban i isen framför mål för att trycka dit den. Men det var det värre med. Även Bystedt blev så chockad i ett pp när han passades att han föll omkull. Även där var det bara att trycka dit pucken. För att inte spelat en match på länge så gjorde Mike bra ifrån sig. Han tog för sig och gjorde en manöver som drog på sig två Oik:are och då droppade han en pass så kamraten fick tid och nya valmöjligheter. Det har vi inte sett denna säsong överhuvudtaget. Det var rutin det och han och Bystedt blir bra ihop. Kanske att Mike skall centra och ut med Ahlqvist på kanten.

Att det råder viss kaos i harmonin i GSK slog mig markant i skallen igår. En back som gör målet och Bystedt raggar puck i kortsarg bakom Strömberg. Borde vara tvärt om.

Verkar som det är nervöst i varje inledning då det släpps till allt för lätt. Hade de bara fått Hurtubise frilägesmål så hade vi ju varit med hela resan i denna match och stämningen bland de 393 hade varit betydligt högre. Vi spelar ju tillräckligt bra för att vinna matchen egentligen. Men om om inte fanns....

Åtta raka spö nu!

Såg sportnytt när jag kom hem. Linslusen Gurra håller sig alltid framme när det vankas tv. Poängfixare och ny tvtid igår när han kvitterade Malmös ledning och fixade förlängning. En förlängning som Växjö avgjorde i.

Åtta raka spö! Bara att bita ihop och få till spelet en aning framöver. Vi vid sidan om ger oss inte. Vi kommer tillbaka för att se hockey även framöver.