20 november 2009

I morgon blir det tre kronor.

GSK möter i denna lördagsmatch Kungälvs IK på bortaplan. Sist man mötte dem var i Gislerinken och då kunde Kik vinna efter förlängning och straffar med 2-3. Detta Kungälv har bara vunnit i förlängning och straffar denna säsong. Har de oavgjort i full tid så tar de extrapoängen. I alla fall hittills. De placerar sig på jumboplatsen i serien på sex poäng. Sist de vann på tre poäng var 17/12 -08 borta mot Hhc. 7-2 slutade den matchen. Nästan ett helt år sedan. Hela allettan och denna serie till dags dato har de alltså inte tagit en enda trea. Det är rätt anmärkningsvärt.

Men nu tror jag att de har större chans än på länge att plocka hem den där trean. Vi är där vi är och vårat självförtroende är inte på topp längre efter en räcka förluster. Deras lag har kryddats med Pontus Grundberg till sist vi mötte dem och han har nu avancerat upp till intern poängligeledning på 13 p. Trots sex matcher mindre spelade än övriga. En annan är Kristian Lukkonen som under mystiska omständigheter avtjänade en längre avstängning och kom även han tillbaks då vi mötte dem sist. Han snittar nu en poäng per match. Det har troligen bara gått lite troll i dem. Det känns som de har ett bra lag på pappret i alla fall men det skall som sagt göras med.

Den som säger till hur de skall göra. Deras coach Tobias Johansson har tagit time out tills vidare. De coachas nu av de assisterande tränarna Urban Tuvestad och Nicklas Larsson. Men sparken är det inte talan om för Tobias skall finnas med i kulisserna och "kontinuerligt stämma av situationen" som det heter på deras hemsida.

På tal om time out tills vidare. Tyvärr är det alltför populärt i dagarna.

GSK var okej sist och det gäller i morgon att kämpa på värre. Tror att vi skall nog inte backa hem för mycke för sist var de labila minst sagt i sina uppspel och kan vi störa dem lite högre i banan och vinna lite puckar där så kan spöket komma till dem igen. Bara vi håller tätt till en början och inte bjuder till för lätta mål. Vi måste således spela med insidan skallarna.

Tre kronor. Nä... inte Foppa! Bara gratis entré i klorhallen till matchen. De kallade jippot för det.

Mike Wirll har landat. Tränar med GSK på lördagsförmiddagen och reser med till Kungälv dock utan att spela. Allt är nog inte riktigt klart tills i morgon trodde coach Nermo. Måste passa på att tacka coach som aldrig är mer än ett mess bort. Men vis av erfarenhet så kan mycke hända tills i morgon och den som lever får se om GSK mönstrar kanadick eller ej. Debuten blir annars på onsdag.

FORZA GSK!!!

Inga kommentarer: