30 november 2009

Söndagen bjöd på finhockey.

Tog plats nere vid sargen under uppvärmningen....

....för att se min nya hjälte J-L-G-P. Han är väldigt stor, otroligt farlig och fantastiskt bra.

Blev en tur till ullstaden Borås för Leksands match mot Bhc igår. Åkte bra tidigt för jag hade inga plåtar förköpta men det visade sig att det var nemas problemas. In kom jag och 2224 till. Välfyllt men inte fullsatt. Vi fick se en riktigt tafflig målvaktsinsats direkt i första minuten av Jocke i Leksandsburen. Och efter det så ville inte övriga Leksand så mycke mer heller. Boråsarna kämpade på värre i årets match och hade välförtjänt en 3-1 ledning efter halva matchen.

Strumpan tog timeout och viljan kom tillbaka. Matchen blir bra grinig vid detta laget då Björklund i hemmalaget mest åkt runt och försökt skada motståndare och för er en mera känd "man" vid namn Jens Karlsson börjar reta allt och alla som vanligt. Vi får in en kvittering ett par minuter innan paus. Och när hesafredrik hade ljudit och alla spelare hade kommit ut på isen så flippade JK ur mot Kenny Källström. Många duvungar blev det hit och dit i den farliga situationen med alla spelare på isen. J-L-G-P sökte upp JK och knackade på axeln så att säga. Då jäklar försvann Göteborgarn fort kan ni tro.

I tredje sedan så tar Bhc en rad dumma utvisningar i anfallszon och det utnyttjar Leksand två gånger om. Sen spelas det på resultatet tills det kommer ett 3-5 mål i tom bur. Det kändes gött då för helt ofarligt är det aldrig med puckar som dumpas in i mängden av spelare. En hade ju räckt till sudden.

Leksand är för slappa halva matchen. Men cred att ta åt sig tränarns ord och köra på så mycke som behövdes i alla fall. Viktigt att visa upp sig ute i landet bland supportrar som bara ser dem kanske en gång. Ett ex. var när man gick ut och hörde lillgrabben till fadern. "det var roligt det här, nu drar vi och äter värsta hamburgaren på McDonalds." Hade man halvlallat hela matchen hade ju den grabben inte haft mycke att berätta i skolan idag.

SEGER IGEN!! Laget ställer upp sig för att tacka för stödet....

....medans Jensenbuss varmkör lyxbussen inför hemfärd.

Värd en rad är tjommen till publikvärd. Inte otrevlig på något sätt. Men det var noga värre vilken sida om gula fältet i trappan man skulle stå. När tillströmningen av folk blev väl stor fick han lite problem med att kollra av vilka färger man bar på. Tänk er själva. "Hej och välkommen till Borås ishall. Leksand ser jag, då blir det här." Då är det ju väldigt svårt att hålla sig och man bara måste ju hugga när folk gick åt fel håll. Stor humor blev det och det munhöggs bra ett tag i trappan. He he!