06 november 2009

Svensk landslagspremiär.

Uppvärmningen ses bäst från rinkside och härligt med gula tröjor på laget man gillar.

Det blev en spontan moralhöjare för bloggen i form av Sveriges match mot Tejeckien i Jönköping igår. Att det blev det var för att jag inte på plats sett Sverige spela landskamp tidigare. Enda landskamper jag sett tidigare var från fel grupp så att säga när VM var i Sverige sist. Dumt att missa detta tillfälle som gavs således. Eller hur?

- Peter "the great" Forsberg comebackade.
- Det var ingen träningsmatch. Karjala cup.
- Sista tillfället att se Foppa live för min del tror jag.
- Det bästa laget på plats bortsett NHL spelarna.
- GSK intresse på isen.
- Nära att ta sig till rucklet.
- Behövde lite klasshockey på kontot.

Peter Forsberg var det ja. En av de spelare man suttit och häpnat över vad som går att göra på en hockeyrink. Ofta med ett WOW!! En idol helt enkelt. Får nog erkänna det. Har för övrigt bara sett han på plats i en jippomatch tidigare så skiften på isen igår följdes noggrant.

Matchen var rätt trevlig. Teckien kom ut starkt de inledande minutrarna. Tog även ledningen. Efter en hård tackling av Berglund så vaknar svenskarna till och har resten av perioden. Kvitterar även. I andra sedan rycker vi till en 4-1 ledning och kombinationerna avlöser varandra. Segern känns säker. Men i tredje skall det spelas av tid. Tjeckien kommer tillbaka fint med ett tidigt mål och med fyra kvar så gör de även 4-3 och spänningen kommer tillbaka. Men matchen slutar med uddamålsvinst som så ofta i landskamperna. Svenska målskyttar. Nordgren, Marcus Nilsson, Weinhandl och Widing.

Foppa i en fjärdekedja - jo så var det - och han tog det easy i början. Men ett klassiskt Foppabyte blev det med slit och riv med topp passning som avslutning. Teket som togs satt på bladet på medspelaren. I andra perioden kom chansen till assist med en Åkermanbom blev facit. En vass styrning mot mål var väl annars närmast ett mål han kom. En hake är ju att det coachas kasst av Bengan. Bara rullar på med formationerna. Något mera powerplayspel efterlystes av mig tack. Då jäklar hade vi fått se på magi. Sen foten!! Två rensningar/passningar av Tjecker snappades speciellt upp att de träffade endera foten. Men de stod pall.

5403 såg på. Det säger allt om Jönköping som hockeystad. Urkass. Inga femårs bjudbiljetter nu att utnyttja. Då stannar man hemma när man får se bättre hockey och hockeyspelare än normalt till halva priset av vad det normalt kostar att betala in sig för en stol. Hua mig!!

Jomlans mörkt att köra dit och hem. Endast femtiotalet bilar från rejäl olycka på hemvägen vid Ljungarum. Det blev stopp på stora vägen kan man säga.

GSK-kollen kollade även in Christian Bäckman. Vi kom fram till att den inte på plats sett han spela sedan äventyret som Mighty Moose. Han skötte sig bra och GSK-kollen njöt.

GSK-kollen kollade även in folkvimlet. Ett par ord byttes med mycke trevlig före detta GSK:are som var en av våra bästa spelare i vårserien 09. Ett litet embryo för comeback i GSK uppfattade GSK-kollen att det fanns.

I morgon blir det ny ishall. Det kommer att bli kul det.

Bloggen önskar alla en trevlig helg.

Inga kommentarer: