15 november 2008

Hockeyundret.......

Högt belägna platser fick vi.

Nu har jag upplevt det. Och visst var det en fantastisk arena. Och som denna gång näst intill fullsatt. Lite mer än 2700 pers. Kommer det så mycke folk så kvittar det hur hockeyn ser ut. Det blir drag ändå. Kändes konstigt att se GSK i denna inramning.

Hamnade på sittplats och där visste högmodet inga gränser. Men skall fatta mig kort. Vi har sett hockeyundret förr. Ju högre man svävar ju hårdare blir magplasket. Hammers gav #50 tre år. Stämde. Lakers lika så. Rätt nära där. Och med dessa resurser Khk kan skapa med hall och drag hoppas man verkligen inte att treårsplanen stämmer här med. Bara för dem att kämpa på och ta sig upp. Det är i Allsvenskan de skall vara.

Och kämpade det gjorde de. En bra laddning fanns bland alla spelare i Khk. Det gjorde att vi blev lite passiva som vanligt och drog på oss en massa utvisningar. Det utnyttjade Khk till en 2-0 ledning i första paus. Tycker dock vi skapade en del. Pp spelet var bättre bara det att vi fick endast ett sådant. Men det gjorde GSK bättre än på länge. Domare Lindgren valde att falla för trycket och valde att fria en del klara. Men en i bedrövelsen rätt hyfsad GSK period. Dock helt i Khk favör.

Andra sedan blåses det hej vilt. Till en början i GSK favör och vi kommer upp i banan och får till lite anfallsspel. Men Khk utökar till 3-0. Och efter det kan GSK.arna inte hålla sig på banan. Två tior och massa skit. Däribland ett mycke fult överfall som Khk kommer jävligt billigt undan. Perioden slutar 1-0 och vi har liiite häng trots allt. Khk kontrolerar matchen men vi kom närmare ett mål.

I tredje är det paybacktime för Lindgren. Nu fattar vi hur det varit om vi lett. Gnället kom direkt. GSK kan i fem mot tre genom Kölle böka in en reducering. Vi jobbar på bra en stund men Khk ökar lätt takten och gör som de vill och sätter tre raka mål inte alltför svårt. De sätter dit sina läge och det gör inte vi. Då slutar det 6-1 i baken. Och som jag skrev inför så krävdes det sju för att vinna.

Efter lite bussdebakel så blev det endast min Ford som rullade ner mot blekinge. Inga Gislavedsbor återigen. Körde via Tingsryd och med det mörkret och regnet så kändes de sista sex milen som en hel evighet. Och vilken trafik sen. Vi kom dock i god tid och kunde se över den fina hallen och konstatera att det ej fanns 3G täckning på min Teliamobil. He he. Säkert på andra men ej på min.

En snubbe på andra sidan oss har säkert gratis säsongskort. Helt plötsligt blev tjommen upplyst och sen skrek han som fasen och alla andra utom vi fyra utomsocknes hängde på. Ett inslag så gott som något och det får igång alla sittplatsare i alla fall. Det är inte alltid så lätt.

Satt kvar den mesta tiden i pauserna. Arenan var rätt trång att utrymma och de första sju i pauserna var inte att tänka på att gå och handla om man inte var snabb. På toaletterna var damerna som vanligt diskriminerade och köerna ringlade jättelånga medans vi grabbar kunde få en toa direkt. Så skall det inte vara. Dubbla antalet för dem om arrangemangen skall var till för alla.

Väl ute i regnet igen lagom avis på Khk så ringlade bilköerna långa och efter en halvtimme kom vi iväg hem i mörkret. Bingen intogs 01.15 och trots trettonde nederlaget så var det ju en solklar förluts vi åkte mot på eftermiddagen så besvikelsen när lampan släktes var ej så stor.

DET ÄR VI SOM ÄR.....G-S-K!!! Ja jäklar och min klubb lever än!

*

Hockeyundret? Händer det i morgon när Kristianstad kommer till Gislerinken. Skall vi kunna vinna? Vi är en närmare nu sen förlusten igår. Kik kommer med återigen ett nyligen byte på tränarposten. Nu "Borås" Ljusteräng. Men Kik imponerar inte. Ny hemmaspö mot Pantern sist och bara 800 på läktarna i fina hallen. Inte för att det lär dyka upp så många fler i Gislerinken i morgon men världarna är en smula olika.

Synes i rinken. Kik är Kik.

Väl värt ett besök.

1 kommentar:

Anonym sa...

som sagt mycket "hammers" varning i blekinge , som rotsnubblaren sa: det enda som saknas är "puck över banan?".

#50