15 november 2009

Det ville sig inte.

Med åtanke att de namn vi tappat inte var med och att Tobbe och Strömberg saknades även de så står GSK upp riktigt bra idag mot Kristianstad. Ett Kristianstad som för dagen förfogade över en sagolik tur och en domartjomme på sin sida. Då vinner man.

GSK börjar riktigt piggt och linan med Hedlund, Bom bom och Salle kör på av tusan och fullföljer på ett sätt som ger energi. Att vi då är i anfallszon ett par gånger så skapas det en hel del även denna inledningen. Tre totalt öppna mål bränns och frustrationen börjar gro rejält hos mig. Men två täta GSK utvisningar gör att det blir tryck runt Lindberg i stället efter det. De sätter 0-1 från slottet till sist. Ett pp återstår och de skapar en del men i efterdyningarna så kan den jättelika Magnusson i Kik bara dra in en lyftare mot mål och den flaxar in på något sätt. Det var en fladderlyftare för den dalade innan mål typ. Tur värre. Efter det så noteras i pallet att vi även har en i ribban. Tar målisens axel och hamnar i ribban efter det. Men det stora pallavret kom när Kölle kommer i friläge med en skåning hängande på sig. Pucken är fortfarande lös och går ut till Pettersson som sätter dit pucken och domare Linde pekar målgest. Men! Linde får sex skåningar på sig som klagar ner han till att det var straff och således inget mål. Så blev det i alla fall. Ingen avvaktande straff finns ju som vi vet. Men för in i bänkens hällabäck visa tecknet på straff då innan måltecknet herr Linde om du nu hade straff på hjärnan innan skåningarna kom och klagade. Pettersson skrinnar fram och missar givetvis straffen. Kik kommer ifrån förstaperioden med en 2-0 ledning de absolut inte förkänade. I paus efter att redaktören lugnat ner sig en smula så stockade det sig nästan i halsen. Gråten var inte långt borta. Tyckte att all orättvisa fallit över ett vilt kämpande GSK. Fy fan! Lindetjommen har redan fått mannebilden så jag skiter i den ikväll.

I andra sen så böljar bara spelet på i långa sjok och lagen har två pp var utan att näta. GSK hade sina i rätt tät följd så ett mål här hade suttit fint men pp är ingen höjdare för närvarande.

Tredje går i samma stil tycker jag och det rullar på ända till att Nermo tar ut Lindberg för att toppa upp laget för en reducering. Men det går som så ofta att motståndarna gör ett till bara. 3-0 vinner Kik med.

Hade vi fått målet som han den där pekade på så hade det blivit en annan match. Men vi är rätt uddlösa just nu och har man inget riktigt ordnat vanligt anfallsspel så har man heller inget bra powerplay. Så är det bara.

Kik i sin tur lullade på som vanligt. Täta bakåt med rejäla backar men samtidigt lika uddlösa som vi framåt. Allettan kan de glömma.

GSK ikväll får godkänt ändå. Vi kändes täta när spelet böljade på och det är den där spetsen bara.

Näslund bäste spelaren igen. Snurrade bra ihop med Kölle som även han visade vägen som en kapten ska. Han ärvde bindeln igen nu när Tobbe saknades.

327 pers såg på. Skandaltidningen i bygden hade inte ens ett inför matchen. Inte konstigt att det inte kommer folk då. Sen att inte GSK har annons i samma tidning heller är lika dåligt. En annons på onsdagen glömmer folk till söndagen. GSK syns och hörs alldeles för dåligt utåt.

Vi var klart värda poäng i denna matchen men det är bara att kämpa vidare i novembermörkret för vårt rannsakade lag.

Upp med skallarna GSK!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Först och främst vill jag säga att jag bor i Värnamo och håller på GSK när dom inte spela i samma division som vgik. Det känns som man inte har riktig kapacitet för att ligga ibland topp 5 i Div 1, och därför känns det lite ointressant ibland vanligt folk att gå och titta på hockey därför de dåliga publiksiffrorna. Man måste satsa ordentligt för att bli topp 5 lag i div1 alt är att gå ner i den upphottade nya Div2 som gäller från nästa säsong och får fler av dessa sk "derbymatcher" som höjer inresset för hockeyn ibland vanligt folk.
Svårt att säga vad som är rätt eller fel men man kan konstatera att publiksiffrorna måste blir större eller hur?
Hoppas att det går bra för er i fortsättningen.

# 72 Mårten sa...

Jo så är det - men!

Vi har inte kapacitet att ligga topp fem helt riktigt. Det är laget på tok för tunt till just nu och hade det satsats på ett par etablerade spelare från början och man kunnat ligga och hugga på alletteplatserna så hade det ju betalt sig till viss del självt med högre publikintäkter.

Sen "gå ner" en div. är aldrig aktuellt om det inte bara blir så så att säga om man inte räcker till. Det stora bekymret är den andra klubben du nämner som aldrig haft visioner och drömmar om att avancera och velat vara med i ettan med oss och de andra elefanterna. Staden är ju tillräckligt stor för det. Då hade ju tidningen i fråga behövt växla upp bevakningen med mer intresse som följd. Se bara i blekinge området. De har även fler tidningar som kommer ut varje dag och har nätbilagor. De och lagen sporrar varandra och hockeyn är hetare än någonsin.