12 februari 2009

Hockey är fantastiskt.....brutalt fantastiskt.

Det blev en intressant dag igår. Hade en sådan megaladdning inför matchen och den kulminerade i att man satt och kallsvettades om fötterna hela eftermiddagen på jobbet av nervositet. Och att man fått en Tom Jones låt mellan öronen gjorde inte saken bättre. Bra länge sedan det kändes så och att jag ville GSK-grbbarna allt väl på kvällen gick inte att ta miste på. Och vilken kväll det blev sen!

Började med att Åsabon, Bebben, Storgatekungen och bloggredaktören själv satte sig i karetan för färd mot Helsingborg. Tank och baguettstopp på vägen gjorde att vi kom precis lagom till match. Väl där var det hyggligt med andra GSK-vänner på plats redan. Kan uppskatta det till ett tiotal. Sen extra kul för min egen del var att GSK.s avdelning Åstorp anslöt dessutom. Så en bra hejarklack blev det till slut. Vi hördes bra bland de 417 på plats om jag får säga det själv.

Mycke spel i våran zon blev det.

Matchen kom igång till sist och den hann inte mer än att börja innan Hhc prickade in första pucken bakom Spången. Men efter det tycker jag det är GSK för hela slanten. Vi åker in oss i matchen och när de drar på sig en utvisning gör det att vi kommer upp än mer i banan och sätter tryck ordentligt. Det går till andra halvan av perioden innan Dahlbäck väl uppvaktad kan få till en dragare som sitter fint i mål. GSK får ett pp till och skapar massor tack vare att tekningarna är klockrena gång på gång. Men fler mål blir det inte. Fitzy skjuter in sig i denna period tre gånger utan att träffa mål i bra lägen.

Men i andra så är det vi som nätar rättvist direkt. Fitzy slår äntligen till med en backhand från liggställning på något sätt. Men fula skott räknas de med. Efter det målet kommer konstigt nog Hhc igång ordentligt. De har totalt öppet mål minst tre gånger och bränner de lägena mirakulöst. Och det är nu som hockeyn är som brutalast. I en kontring efter en mirakulös miss går Bystedt upp och serverar Tobbe ett tomt mål och han sätter den. Inte för fem öre rättvist men målen räknas. Hhc ger sig inte och mot slutet när vi för femtioelftegången inte kan freda våran blålinje vänder de och kan reducera med bara sekunder kvar av perren. Det var de värda då.

I tredje sedan stormar Hhc vidare framåt och våra besök i anfallszon är sporadiska. Bystedt stolpar en puck. Men i ett pp med sex minuter kvar kan Hhc kvittera. Bara lite efter det rasslar det bakom Spången igen. Erlén dömmer dock bort målet av någon orsak jag totalt missar i känslosvallningarna. Inte nog med detta. GSK vill ha lite för många på isen sen. Ett boxplay till. Men vi jobbar förträffligt och tvingar Hhc att ta en utvisning i sin zon. När vi väl blir fulltaliga igen så är han bara där. Salle! Säsongens första mål för hans del och matchens sista. Man tror inte det är sant! Efter det så träffar bara Fitzpatrick stolpen mot tom bur. Segern är i hamn. Ett fantastiskt kämpande GSK har gjort det igen. Räddat kontraktet hur bra som helst på egen hand.

Glädjen vetter inga gränser ibland skall ni veta!

Efter att laget gjort vågen två gånger och absolut tackat för det vi var värda så hamnade vi mitt i omkädningsrummet med segersång volym högre och som skrivet så var glädjen bland alla på topp och vinna är riktigt jäk.... kul!

Allt gick våran väg. Hhc skulle ha vänt denna matchen med de lägena de hade men ödet och GSK ville annat. Och sen att Uif vann över Oik gjorde ju att det kan bli playoff hockey hux flux. Högintressant söndag att vänta.

Att vi blev så tillbakatryckta är bara det att vi fick en ledning och automatiskt drar man sig tillbaka och det blir segt värre att jaga pucken hela tiden. Vi såg trötta ut stundtals. Men kontringar funkar det med. Chanser skapade vi en hel del ändå.

En riktigt rolig hockeymatch skall sägas att det var. Det hände något hela tiden och båda lagen hade mycke att jobba för. Att det sedan gick som det gick och slutade som det slutade gjorde bara att segerwhiskyn smakade hejdlöst gott i fåtöljen hemmavid runt midnatt.

Over and out!

Detta var # 72 Mårtens syn och upplevelse av ännu en match i den fantastiska sporten ishockey. Sen att Värnamo Nyheter har en lite annan syn på spelet får dom stå för.

GRATTIS TILL FORTSATT DIV ETT SPEL GSK!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du vet att det stavas "mycket" va?! Hehe.

# 72 Mårten sa...

VA!