27 februari 2009

Traditionens makt är stor.

Leksand gör det igen. Spelar bort MIF redhawks på sin egen hemmaplan i en sistaomgång. Denna gång från en playoffplats mot elitserien. Troja vinner sin hemmamatch mot Sundsvall vilket gjorde att Malmö var tvingade att vinna minst i förlängning eller på straffar. Och för att göra hela tillställningen extra spännande så går givetvis matchen till straffar. Inför sista straffrundan leder Mif. Jacob Berglund kan bli hela Malmös hjälte. Men missar. Challe är sist ut och kvitterar tillställningen. Suddenstraffar tar vid och omvänd ordning på att börja slå. Doell glider fram och sätter straffen och efter det kommer Söderberg fram för att ta nästa. Men bränner den och Malmö är rökta för denna gång. Matchen slutar 3-2 till LIF. Dock lite väl spännande.

Det skall tilläggas att det var en riktigt bra hockeymatch. Och att det var ett oavgjort resultat efter full tid känns rätt rättvist. Även efter förlängningen. Sen är det nästan bara gambling. Det lite vissna med det hela är att vi inte nu heller klarar av att ta en trea mot Mif. Skall man avancera bör man ju hålla undan i sådana här matcher. Det blir tätt mellan dem i en kvalserie.

Hade den unge Jacob Berglund (född nov 91) satt sin straff så kunde han fått vad han ville av Percy. Eller vad säger ni om man tar en snabb överslagsräkning på två rundor playoff plus en kvalserie. Minst två matcher i playoff hemma och fem i en kvalserie. Låt säga att de drar 10000 pers i snitt. 200 i inträde i snitt. 50 spänn i kringförsäljning i snitt. 7 matcher, 10000 pers, 250 kr. Multiplicera ihop allt det så fattar ni vad som gick upp i rök när Berglund brände Malmös chans. För er som inte orkar att ta fram kulramen kan jag meddela att summan stannar vid 17500000 kr. Sjuttonmiljonerfemhundratusenspänn!!!! Då är det ändå lågt räknat. Tänk loger och att arenan tar över 12000 pers och har ett antal restauranger. Helt sjukt mycke stålar som kan omsättas i en kvalserie.

Men Troja gör som Borås gjorde som nykomling. De tar sig vidare och det är mycke bra gjort. Men man kommer att sakna draget i Malmö en liiiten smula under tvsändningarna från playoffen. Tyvärr kommer inte Ljungbyfolket att matcha draget i Malmö hur många de än knökar in i Sunnerbohov.

Tack. Challe och Doell ändå!!

Hockey är bra kul även från tvsoffan.

Go LIF Go!!

Inga kommentarer: