27 februari 2009

Detta är kul med.

Hela årets team med Johan Stigefelt själv i mitten.

Måste bara få flika in och påtala att våran bygd förfogar över ett sjusärdeles motorcykelteam om ni inte visste det redan. Stiggy Motorsport med huvudsäte i Anderstorp.

Teamet har varit igång ett par säsonger nu. Men efter att Johan själv lade hjälmen på hyllan så har de jobbat upp sig rejält och framgångarna har inte väntat på sig. Till förra säsongens början fick man också full uppbackning av Honda vilket är riktigt bra för ett privatteam.

Teamet har hela tiden kört i Supersport 600 klassen. En kass med VM status. Klassen under World Superbike. Men denna säsong kliver de samtidigt även upp i stora klassen World Superbike med toppskiktet av världens förare samlade. Eller vad sägs om Max Biaggi, Troy Corser, Carlos Checa, Ruben Xaus, Roberto Rolfo, Leon Haslam...mfl. Stigefelt förfogar över Haslam och Rolfo i sitt team i stora klassen. Det gör att de inte är där för att bara lära. Det finns mycke stora chanser till bra placeringar. I Supersport kör Anthony West och Gianluca Vizziello. Inga duvungar det heller.

Det skall bli mycke kul att följa serierna och Anderstorpsteamet på Eurosport under sommaren. Och vet ni vad? Det är premiär till helgen från Phillip Island i Australien. Eurosport på söndag 17.00 är klockslaget som gäller.

Trotteln i botten Stiggy!

Inga kommentarer: