21 januari 2009

6-4 seger men väl spännande.

Fitzy......you are our pope!

GSK vinner den riktigt viktiga matchen ikväll mot Ulricehamn med 6-4. GSK målen görs av Fitzpatrick 3, Åkesson, Bystedt och Kovalonok.

Första peroiden tycker jag att vi inte är med i alls. Uif kan i sitt fina powerplay göra både ett och två noll. När vi får powerplay sätter Nermo in ett lite lätt garde och det blir inget av alls.

I andra sedan är det totalt tvärt om. Nu är det lite mera toppat i pp och resultatet kommer genom Fitzys kanon i målvaktens vänstra kryss. Flytet i spelet håller i sig och efter ett tag gör Chanse sitt andra för dagen i samma kryss. GSK fortsätter att dominera perioden och mot slutet kan en viss kanadensare åka ifrån i friläge med blixtens hastighet och nibbla upp pucken i samma kryss igen för tredje gången i samma period. Ett äkta alltså!

I sista så skall vi ju bara spela enkelt. Glöm det. Uif jobbar sig tillbaka och förbi till 3-4 efter halva sista. Då tror man ju att det är kört. Men utvisningarna rinner nu över på Uif. I ett fem mot tre kan Åkesson kvittera med en sekund kvar av första utvisningen. Sedan kan Bystedt bryta in och återta ledningen åt GSK igen. Men tro inte att det är färdigt. En inte alltför välavvägd tackling renderar i ett boxplay med fem kvar. Vi reder ut det och mot slutet gör Kovalonok 6-4.

Chanse "fitzy" Fitzpatrick gör alltså hattrick igen. Hygglig utdelning. Nio perioder 6+1.

Det går inte att regissera sådana här scenarion. Underhållning av mycke hög klass.

Vi har stått och klagat på vårat powerplay till leda men idag avgör vi matchen i tredje när Åkesson och Bystedt sätter dit två i rad i fem mot tre spelet. Så går det till!

Jättebacken Patrik Magnusson i Uif är kul att se. Gillar hans spel. En superbrytning när Hellman hade en chans och det är långt runt han alltså.

Ni har märkt att jag skriver Uif nu. Bowlingboll!?! Man tackar Hockeylover från kommentarspåret för upplysningen. Milt pinsam fadäs. En del saker tar man förgivet i pallet bara. Men att skriva utan att kolla upp fakta i stort är lönlöst när man har klipska läsare överlag. Det har jag lärt mig i alla fall.

Detta var en riktigt go seger GSK vänner.

SEGER IGEN...IGEN...IGEN!!!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

kul att bli omnämnd i bloggen :-)
Hur va matchen?
Jag fick förhinder så kunde inte se den?
Känns det som GSK klarar detta nu?

Visst vore det kul med UIF NIK GSK i en kvalserie, nu menar jag publik o stämningen sen inte roligt att behöva kvala men det vore otroligt kul med den derbygruppen... Nu är ju inte UIF eller GSK i något negativtkval ännu, o med tanke på gårdagen så känns väl UIF som de som ligger närmast. NIK har ju också en bit kvar dit 2st mer eller mindre playoff omgångar innan man är där samt att man måste ta sig till kval, dvs bland de fyra bästa, men det sistnämnda ser omöjligt ut att missa nu när det fått ytterliggare förstärkning....

Hälsningar
Hockeylover

Anonym sa...

Det var verkligen en 6 poängsseger GO GSK GO!

# 72 Mårten sa...

Hockeylover.

Att man blir omnämnd som du blev är en frukt av att du har hövligheten att "presentera" dig.

Svar ett. Kanon!
Svar två. Ja!
-----------------------

Mannen bakom hallen.

Ja denna satt jäkligt fint.

Go GSK Go!

Anonym sa...

Kan du berätta hur det gick till när hockeylover presenterade sig för dig.

# 72 Mårten sa...

Anonym.

Som skrivet. "Hockeylover har hövligheten att presentera sig." Undertecknade kommentarer engagerar mig betydligt mer.

Så gick det till.

Anonym sa...

Är det att presentera sig när man undertecknar med sitt namn?
Trodde det hette signera.