07 januari 2009

Underhållning på hög nivå.

Ja det blev det. En riktigt bra hockeymatch. Kamp, märkliga mål, superräddningar, utvisningar i 37 minuters klassen, skadade domare, vändningar hit och dit och momentumet rann från ena båset till det andra.

I första så hinner knappast matchen börja innan GSK leder med 1-0. Pucken läggs in från kanten lagom hårt för att gliiida in i mål. Hellman fick målet på något sätt. Sedan efter ett tag får Matti en utvisning på hela 37 minuter. En tvåa för hakning, en tia, sedan följer lite kurr och tjafs. Mitt i det spearar han telegubben i knävecket. Fem plus tjugo minuter på den. Inte bra Matti. Men jag missade om det hänt något tidigare som "låg kvar". Sak samma . I de här matcherna måste vi hålla oss i skinnet. GSK får efter detta spela hela sju min i boxplay och gör det hur bra som helst.

I andra kommer Khk ut hårt och efter en liten stund sitter kvitteringen. Efter det är det ännu mera Khk. Och lite domare Lindgren. Men Khk får ej till det. Spången gör vad han vill. Även skälla ut GSK.are för slappt spel. Men i sjuttonde minuten kan comebackande Tobbe näta i ett pp. GSK leder återigen. 2-1.

I tredje så får vi in en tredje puck i mål och Lindgren vänder tillbaka och GSK spelar upp sig i sitt pp. Det gör att vi får in även ett fjärde mål. Allt talar för oss. Men två och en halv minut senare ungefär så står det 4-4 på tavlan. Khk får tillbaka lite av det de kanske skulle haft tidigare i matchen.

I sudden sedan får vi först ett pp men är så trötta att det knappast blir något av det. Sedan vänder det tillbaka till Khk som även de får ett pp. De förvaltar det väl. Khk tar därmed hem bonuspoängen.

I första så manglas en linjeman av Tobbe. Han får utgå och perioden slutförs med två domare. I andra så plockas GSK.s materialförvaltare "Domarn" in på linjen och matchen kan slutföras med komplett domartrio.

GSK målen gjordes av Hellman, Tobbe, Kovalonok och Kölle.

Vi leder med 4-1 och tappar det. Jag är trots det inte besviken. Showen var total idag och hade jag fått en pinne framlagt så hade jag tagit det innan matchen. Men fasen alltså ändå. Denna matchen skulle vi haft.

Tränarstaben. Skulle de tagit timeout efter 4-2? Lugnat ner grabbarna en smula. Lätt att säga nu men så erfaret lag har vi ju inte. Lite kyla kanske skulle behövts.

Tobbe målade direkt i comebacken som var helt godkänd. En matchbild som idag passar Tobbe bra. Bök, riv och slit. Flygar saknades inte. Men det gjorde Hoffa som vi får vänta lite till på efter skadan i handen.