19 februari 2009

Säsongen tog slut.

Börjar med att dokumentera lite om tisdagskvällen i detta inlägget. Satt och tog igen mig efter jobbet när det började ringa. Vi hade i stort sett redan klart hur vi skulle ta oss till Ulricehamn men när två till ville haka på så tog bussplanerna fart. Ringde till Åsabon och han fixade till bussen. Ett samtal till en annan bloggare som fixade till att sina sina kompisar hakade på och själv såg jag till att mina kompisar hakade på. Vips efter lite väl många samtal var vi tillräkligt för gemensam avfärd dagen därpå i storbuss.

Tack Kent! Är Bystedt kung på isen är du det bakom ratten.

Under resans gång sjöng vi upp oss och tur var det för väl på plats blev supporterskaran riktigt stor. På bilden syns en del av skaran men till höger om bilden står många fler. Det var i alla fall mycke länge sedan GSK hade så många supportrar på plats på en bortamatch.

Matchen vi fick se började med att GSK biter sig fast i Uif.s zon mest hela perioden men lyckas inte överlista Dennis i kassen. Andra periodens scenario är totalt tvärt om. Enda skillnaden är att Spången får kapitulera en gång. Tidigt i sista sen lobbar Bystedt in en puck från blå och Fitzpatrick kan slå in den på tennis på något sätt. Efter det är det Uif för hela slanten igen. Spångberg håller oss kvar även i denna match som slutar 1-1 efter full tid. Säsongen förlängs sedan med en förlängning och därefter straffar. Hellman sätter sin första och Fitzpatrick sin sista. Det räcker till vinst i denna matchen som sågs av 267 personer. (tror jag det var)

Allt prat och skriverier inför matchen var att den oavgjorda matchen skulle komma i Olofström. Det gjorde den inte. Det var vi själva som kryzzade. Så kan det gå.

Olofström missar matchboll tre och förlorar med 2-5 hemma mot discolaget från Karlskrona. Det gör att Khk hamnar överst i tabellen och därmed spelar playoff mot allsvenskan. GSK gör det även denna säsong. Missar playoff med endast en poäng. Men hur bra är det inte att ha Oik, Kik, Uif och Hhc efter sig när man börjar näst sist och har sju poäng upp. Tar man bort bonuspoängen är det vi som ståtar överst i en sådan tabell.

Men nu är GSK hockeyn över för denna gången. Känns så himla tråkigt att tacka av grabbarna för man vet ej om det var sista gången man såg den ene eller den andre i GSK-dressen. Förra säsongens megatapp vill man knappast uppleva igen. Bara för ansvariga att börja jobba nu. Det är nog bara så att det finns inga GSK spelare under kontrakt till nästa säsong. Hittills! Hua mig! Tror bara det är femtefemma på läktaren som har kontrakt men helst skulle det varit en stomme på tio spelare kontrakterade redan.

En riktigt rolig resa blev det igår i alla fall. Blev hämtad vid dörren med buss. Fick umgås med riktigt bra polare. Se GSK vinna igen. Vad mer kan man begära?

Men, men, men......vad skall man göra nu? Ett halvår kvar!

Go GSK Go!!

3 kommentarer:

Sofie sa...

Hej! Jag ringde upp igår men det var upptaget. Nu kan jag inte ringa för David har tenta och jag har lovat att vara tyst som en mus =( Ingen hockey mer, synd för vi kommer i helgen och då hade vi kunnat snacka i hallen! Vi kanske kan höras nästa vecka!? Ha det bra! Sofie

Anonym sa...

Spelar inte Gislavedslaget hockey hemma ihelgen? Mot Eksjö va?

Bredaryd

Anonym sa...

Tack för en rolig och intressant hockeyblogg bara väntar på att speedwaybloggen öppnar ,men ta dig du en riktig vila nu det är du värd. Mannen bakom hallen.