21 februari 2009

Chanse gave us a chanse.

Chanse Fitzpatrick i GSK-dressen. Foto Tommy S.

I grundseriens nittonde omgång kom vändningen för GSK. En uddamålsförlust i Tingsryd. Vi hade spelat ihop 8 p tills den matchdagens slut. De arton efterföljande omgångarna spelar vi ihop hela 33 p. Viss skillnad! 11 p av de 33 p spelas ihop de åtta sista i grundserien. Resterande 22 p kommer till i fortsättningsserien.

Det som händer är att vi börjar spela som GSK alltid skall spela. Täta till bakåt och bli stabila i det och sedan kommer chanserna alltid framåt. Den där Tingsrydsmatchen är första gången det känns rätt för säsongen. Rantatalo kommer tillbaka till truppen i detta skede. Och visst är det han som styr upp försvaret rejält.

Med ett bättre försvar kommer Fitzpatrick in i truppen i andrarundan. Det gör att vi blir oslagbara hux flux. Alla får självförtroende i massor. Bystedt slipper här driva laget framåt helt själv. Han får konkurrens värre och motståndarna får ett hot mer. Att ha dem i var sin femma och ihop i powerplay är riktigt lyckat. Att sen ett überhjärta i Tobbe tillkommer betydde nog än mer. Motståndarna har nu en störig till med massor av rutin att se upp med. Våran kapten Kölle kommer efter Tobbes ankomst igång rejält. Det var viktigt värre som förstecenter.

Relaterar inte så mycke till nu men se vad som hänt med en del av lagets poängsnitt per match om man jämför grundserien mot fortsättningsserien.

Kölle 0,29 - 0,77
Bystedt 0,88 - 1.3
Fidde 0,2 - 0,6
Kovalonok 0,57 - 0,9
Hellman 0,55 - 0,77
Back Hoffa 0,07 - 0,2
Åkesson 0,38 - 0,5

Chanse 1,6
Tobbe 0,77

Spångbergs räddningsprocent 90% - 93% (behöver jag skriva att killen fick i särklass mest skott emot sig i bägge serierna!?!?!)

Powerplayeffektiviteten utan Chanse 9,6%
Powerplayeffektiviteten med Chanse 21,8%

Inte konstigt att vi vann matcher efter jul. Lite kvalité och rutin gör susen i ett hockeylag. Hoppas bara att det kan få bli det från början till hösten. Folket i och runt Gislaved började så smått att komma tillbaka till rinken när resultaten kom.

Over for now!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Varit på hockey idag! Detta är taget från sik.nu


Name 678
Date 2009-02-24 21:00:08

Message

Se till och öva tekningssituationer i morrn på träningen och nöt powerplay så kommer ni vinna på torsdag oxå. Ni är ett bättre lag än Åseda. Matchens lirare nr 19 Lidholm. Hur mkt publik kan det ha varit; 500? Kör på!!
-------------------------------
David gjorde 2 mål, avgjorde i förlängningen! Ha det bra! Sofie o David

# 72 Mårten sa...

FATTA!!!

Grabben skall HEM!!!!