21 november 2009

GRATTIS KUNGÄLV!

Vill börja med att gratulera Kungälvs IK till att sviten utan trepoängssegrar är bruten. Ni vann rättvist med 7-4 idag.

GSK målen. Pettersson, Boman, Ahlqvist och Jönsson

Nu så mina vänner - en jävla besvikelse det här man fick uppleva idag.

Matchen är riktigt dålig och som vanligt så efter 31 sekunder så kommer en Rembrandt och 1-0 i röven. Inställningen hos den större massan av kollektivet GSK var under all sans och reson. I samtliga perioder tillåts Kungälv att göra mål innan klockan ens hunnit ticka till 1.16. De tröttnade väl för det var i sista perioden det tog sååååå lång tid. I andra var det 1.01. I den periodens inledning kunde de gjort minst två mål på den minuten.

Nä - för många gjorde ett piss jobb och fullföljde det de skulle göra för stunden halvhjärtat och efter den halvmisären så sket man fullständigt att ta konsekvensen av handlingen som just utförts och halvlallade tillbaka. Inte bra!

Spelarna har ett stort ansvar men även tränarstaben kunde gjort en hel del för att undvika det som hände. Efter fyra eller fem två kunde man tagit time out till exempel. De som inte ville vara med då kunde ju fått reda på det och hamnat långt ut på bänken, även om vi var ett par grabbar kort idag. Lite pådrivning och aktivitet i båset vore kanske inte fel heller. I Kungälv satt inte en enda spelare en enda gång i båset under matchen. De var taggade till tusen och krympte avståndet i tabellen till fyra poäng. Hade vi velat lite mer kunde vi hängt av dem för gott.

Det som hände var att de som skall "göra det" gjorde det. Poängtopparna gör sina poäng idag men det hjälper ju inte när man inte vill bryta en nagel.

Viljan är stark. Det visade Kik. De ville mest och vann på det. De var inte bra ens. Men det behöver inte vara vackert jämt.

Vårat försvarsspel är hej kom och hjälp alltså. Ingen struktur direkt. I ett av boxplayen när man stod och studerade handlingarna på isen så for vi som ett par vantar fria för vinden fram och tillbaka.

Men allt var inte skit. Näslund får toppbetyg igen. En 17 åring leder vårat lag för tillfället. Kölle stretar emot bra igen men mattas idag en smula. Hedlund är värd en rad med. Pigg matchen igenom och fixar ett par utvisningar till våran fördel.

Spelar vi som idag är det vi som inte vinner på ett år.

Kul att komma iväg på bortamatch igen trots det som skrivits. Vi blev ett bra gäng i två bilar som tog följe. Sen anslöt det tiotalet till GSK:are så det var synd att det blev som det blev idag när så pass många ändå gett sig ut. Åkte Varbergshållet idag då man sällan kommer den vägen och både tid och matplaneringen var okej. Alla i min bil var nog rätt nöjda för ett tecken på det var att det är sällan tyst i bilen direkt. Även på hemvägen.

Stötte på Spången utanför Oasen. Trevliga grabbar alla gamla GSK:are. De tar sig tid de flesta för dumma frågor från ännu äldre supportrar.

GSK måste bevisa på onsdag varför jag skall åka till Karlskrona på fredag. Förlora kan alla göra bara man gör det med svettiga tröjor och vetskapen att man gett allt. Så var det inte idag.

By by....

1 kommentar:

Anders Friborg sa...

Du skulle ha kidnappat spången och tatt med han hem...