17 januari 2010

Andra raka segern.

GSK vinner derbyt mot Halmstad med 3-2. GSK målen gjordes av Bystedt, Ahlqvist, Larsson.

Första perioden rullar på i ett bra tempo i långa sjok. Man märker snabbt vilken nivå domare Rosdahl valt att ha på matchen. Det var utvisningssituationer näst intill i varje byte. Vi tappar bort oss lite efter ett tag. Halmstad utnyttjar det till att ta ledningen mitt i slottet. Inget Lindberg kunnat göra något åt. Men vi ger oss inte och jobbar in oss mer och mer i matchen och till sist dukar Wirll upp för Bystedt som kvitterar.

I andra perioden så tar vi ledningen. Målet föranleds av en klar offside men domarn dömer. Mer än en Halmstadspelare pallar med och tjabbar ut sig för matchen. Strax efteråt så kompar Rosdahl med en tvåa på Kölle. I powerplayet uppstår en situation när de lyckas få pucken bakom Lindberg. En GSK:are kommer till undsättning och rakar bort pucken som jag inte tycker är inne. Rosdahl snackar med linjemannen som står riktigt bra till och de dömer mål. GSK går hårt sedan och Halmstad är inte märkvärdiga. Slitet ger resultat när Larsson trycker in ledningspucken.

Sista perioden blir mest att vi försvarar oss och vår ledning. Chanser saknades inte. Den man mest kommer ihåg var när Näslund sopren lägger pucken i insidan stolpen. Halmstad kommer inte närmare. GSK håller undan.

442 såg på med spänning.

Domare Henrik Rosdahl hade en verkligt konstig bedömning i matchen. Men det var lika illa för bägge lagen så det var helt enkelt som det var idag.

Alexander Lindberg var riktigt bra i målet och ger laget chansen att vinna igen. Wirlls förstaperiod var ett enda långt uppvisande hur man använder en klubba.

Herre va kul att det har släppt någorlunda nu. Första segersviten för säsongen och vi går nu upp på sju poäng i tabellen. Tre före Kungälv som i sin tur slog Mörrum ikväll. Ett Mörrum som nu är ny tabelljumbo på två poäng.