16 januari 2010

HH hemma härnäst.

Halmstad Hockey möter GSK i Gislerinken under morgondagen. De tidigare mötena lagen emellan har slutat i två segrar för GSK och en för Halmstad.

GSK gjorde vad som behövdes mot Mörrum sist och hemmamatcherna är viktiga att få med sig i bagaget i en så pass kort serie som denna. Det kommer bli aningen svårare nu mot Halmstad. De spelar enkelt och ibland effektivt. Täpper till runt egen kasse till att börja med. Sen kommer ofta målen efter tek, pass och sedan mål.

Som vanligt gäller det att få hål på dem. Helst först så moralen sjunker på dem. Sen gå hårt på Ström, Söderström och Bjerdahl. Då är mycke vunnet. Och sen Matti? Wass du vet... det gör inget om det blir jobbigt för han också att - glida (som vanligt) - runt på rinkens is.

Halmstad Hockey har en supporterklubb som är bildad 1997. 8 år äldre än klubben de bestämde sig för att stötta. Brukar vara tvärtom. Rätt unikt.

Halmstad har varit i Gislerinken tre gånger denna säsong varav en gång i Bernys cup. Två av de gångerna har det varit störande element runt matcherna. Vore idé för matchfunktionärerna att visitera alla som kommer i arrangerat busslast, alla iklädda Halmstad Hockeys tröjor eller halsduk , ja.... och även alla iklädda Halmstad Hammers tröjor som skall in i hallen. Sedan även ha verkligt god uppsikt i och runt bortastå. Det är inget konstigt med det. I lite finare sammanhang är detta kotym att man gör innan inträdet ens är löst. Visst.... många oskyldiga drabbas men priset för ett par personers verk är detta. Tråkigt men sant.

Man får hoppas att underhållningen och spänningen som bjöds på förra söndagen kan upprepas även denna söndag. Vore ju särdeles trevligt om det blev så.

Som in vet - nytt inlägg efter matchen. Då syns vi här igen.

Inga kommentarer: