09 oktober 2009

0-6 och man var glad när man åkte hem.

Ikväll visade vi att vi ville något.

Som rubriken säger så blev det spö igen. Denna gång med 0-6 men det är inget att säga om för Tingsryd är sex mål bättre än oss. Kanske inte i alla matcher men som lag på pappret och lönebudget så är de det.

GSK målen. Bystedt!?! Han skulle hängt ett och räddat vårat namn. Ett forehandläge framför keepern missar sällan han. Men han la den i magen på Tisell.

GSK börjar bra och tänker på vad man gör denna gång tycker jag. Går inte på huvudlöst och visar attityd direkt. Men efter åtta minuter så är det mål efter att GSK inte kunnat få bort trissan vid Strömberg. Tre man misslyckas att ta hand om Taif.are runt kassen. Typiskt för innan det har vi missat att få slag på pucken i liknande läge runt deras mål. Ett skitmål. Tvåan kommer fem minuter senare och trean föranleds av ett handpass sas det. Siffrorna speglar inte perioden tycker jag. Skotten 10-13 säger mer hur det såg ut.

I andra så rullar det på bara och målet Taif gör skulle inte varit mål. Strömberg hade pucken i minst tre sekunder i armvecket innan Taif.aren stöter till han och pucken trillar ur läget och han kan peta in den. Men för helvete blås i tid när pucken inte är lös domare Sätterman. Sen händer det en räcka konstiga grejer och utvisningen på Conny var lite märklig. Men man kanske skall tacka Sätterman för GSK tände till i och med den kassa domarinsatsen. Denne Sätterman hette innan Jafari och ni skall veta att Mannebilden för er initierade läsare inte var långt borta att hamna i detta inlägg. Tycker han dömde för Tingsryd i tid och otid ikväll.

I tredje har Bystedt sin chans som skrivet och lite kurr får vi se med. Taif har innan det hunnit göra två snabba. Bara fjorton sekunder mellan de målen. 365 pers ser matchen sluta med detta resultat. Men 2-4 hade varit det mera rättvisande resultatet.

Lättare att åka hem ikväll när laget står upp som de gör denna gång. Skillnaden mot Nybros ytterligare sex mål var att vi var sex mål bättre denna gång mot Taif.

Försvarsspelet önskar man en hel del mer av. Vi virrar mer än lovligt ibland och har märkbara problem med att sortera in när motståndarna ynglar på som värst. Ikväll gick det på guds försyn emellanåt.

Milliondollarbaby. Var fasen är Fitzy?

Davidson sticker inte ut nämnvärt. Han har två ass ikväll för visso men en som Fitzy var ju lite spektakulär i alla fall. Nu är Taif ett jämnare och bättre lag än GSK var förra säsongen och då är det inte lätt att dominera som Fitzy men man begär en del av spelare som inte gör annat än spelar.

Beröm till Tingsrydsklacken. De sjöng hela matchen för sitt lag och hatade inget som den där ADHV klacken gjorde mest hela tiden. De rände inte över till oss och gormade spya som som både Nybro och Halmstadare gjort. De hördes och syntes helt enkelt. Tycker att även från våran sida var det liiiite bättre än i lördags då som sagt element sabbade allt.