02 februari 2010

GSK - på G Så Klart.

Ett GSK som i vart fall var i riktigt fin form tar i morgon kväll emot Karlskrona i Gislerinken. Fyra raka segrar i ryggen har vi så Karlskrona skall få jobba av bara den om de vill ha med sig poäng hem. Det som oroar en del är det långa breaket. Traditionsenligt efter långa uppehåll vet vi GSK:are hur det har slutat många gånger. Men nu är det ju hemmamatch och inte vilket motstånd som helst. Detta laget vill man slå. Vi hoppas att GSK går lika hårt som sist mot Kristianstad i första då vi låg på skåningarna som iglar och var obekväma värre. Det är troligen medicinen för vinst i morgon med.

Detta Khk har spelat tre hemmamatcher redan i denna serie och glidit igenom dessa lätt. Bortamatcherna däremot har de en förlust i Halmstad med 3-1 och en uddamålsvinst i Mörrum. De är inte helt komfortabla på bortaplan. Kan vi som skrivet gå hårt värre på dem tidigt så är det nog inte så roligt längre och spela just i Khk.

Jag längtar tills i morgon kväll - you bet alltså!

Vi skall inte ropa ut oss själva som världsmästare nu efter den fina inledningen. Spelschemat nu efter vändningen skall tas med ytterst största respekt. De poäng vi har kan ingen ta ifrån oss men vi måste casha i ett par till för att utnyttja andra livlinan till nytt kontrakt. Visst... vid seger i morgon tittar vi verkligen mot playoff men jag väljer ändå att se nedåt i första hand. 15 p kvar att spela om. Klarar vi att ta 7 p så är det i hamn. Nu vinner varken Mörrum eller Kungälv allt i slutrundan så det ser ju onekligen ljust ut. Men ödmjukhet varar längst har jag lärt mig. Vi har serieledarna Khk hemma nu. Inte helt lätt. Mörrum, Halmstad och Kristianstad borta och bara Kungälv kvar hemma sen. Bara att kämpa på och ta byte för byte och inte ta ut något i förskott så skall det nog bli div 1 hockey även nästa säsong.

Det skall bli kul med GSK hockey igen. Speciellt då det är ett riktigt bra lag att spela mot. Lagen verkar hela och näst intill kompletta så....

....släpp pucken. Må det bli en riktig kamp i morgon kväll.

Inga kommentarer: