03 december 2009

Derby med gratis entré.

Det bjuds det på i Gislerinken under fredagskvällen då GSK anordnar sin enkronasmatch. Motståndet står Halmstad för. Det kan löna sig att att gå på hockey i morgon för det var riktigt fina priser man kan vinna bara på att stiga in i hallen. En resa för 10000 kr och en ny Skeppshultcykel värd 7000 kr står på spel.

En seger var ståtar klubbarna med inför detta möte. Vi vann första med 4-1 och Halmstad den andra med 6-4. Båda lagen har vunnit på bortaplan. Den sista i våran kula sved fasen alltså. Vi rasade ihop fullständigt i andra perioden i den matchen. Det får inte hända i morgon då vi skall "visa upp oss".

Hjärta gäller för GSK i matchen. Finns inget lag man hellre vill vinna mot i denna serie än Halmstad. En ny klubb som vill vara som den gamla som gjorde kometkarriär för låtsas pengar och till sist kastade in handduken för fogden. En bekväm resa att lämna in och starta om. Vi har ju varit i samma läge men på ett helt otroligt sätt står vi här och nu med passion och högburna huvud med stolta anor ända sedan 1952.

De ligger i ett ingenmansland i tabellen på en sjundeplats och är safe nedåt och ett par poäng upp till Kristianstad. Vi är näst sist med fyra poäng både upp till Mörrum och ned till Kungälv. Kan vi vinna i morgon så har vi förmodligen bättre slagläge att hämta in Mörrum framöver. Vi har de kvar att möta en gång till redan på söndag.

Det gäller att hålla tätt bakåt även denna gång som man skrivit till leda denna säsong. Vi har nämligen inte gjort mer än som mest fyra mål i någon enstaka match. Släpper man då in över fem i snitt per match så är det inte lätt att vinna.

Halmstad fick till ett spel i våran försäsongscup kändes det som. De förlorade allt innan den. De fattade att defensiven är viktig och att vända spelet snabbt och ha ett bra powerplay. Skillnaden mot oss är att de haft toppkvaliten i Ström hela säsongen. Han höjer de andra. Vi får hoppas vi är ikapp nu med Wirll i laget.

Alle man till rinken. Finns ingen anledning att sitta hemma i morgon.

Själv blir det en runda till Bruksvillan innan match.

Go GSK Go!!

Inga kommentarer: