02 oktober 2008

--== SM-GULD ==--

Det har ju ingen missat vid det här laget att Lejonen vann SM-guldet. Men en rad får det bli här med.

Tisdagseftermiddagen spenderades i bilen till Vetlanda motorstadion för att bevittna första SM finalen på plats. Det ångrar jag inte om man så säger. Har man sett allt annat på plats så får man ju fullfölja. Laddningen var på topp när vi anlände. Och man kände ju närmare matchstart man kom att det var något stort på gång.

Och visst blev det stort! Seger med 56-40 mot VMS.arna på deras egen hemmabana. Alla Lejon körde fantastiskt och mest gladde David Ruud.

Tacksam värre att man fick uppleva denna afton på plats. Stämningen och den där vrålaraktut känslan var mer än påtaglig. Väl hemma sen i bingen bara låg man och tittade i taket och undrade vad man varit med om.

Onsdagen och ny drabbning i Gislaved. Folket bara vällde in. Vi kom tidigt men folk hade kommit ännu tidigare. Nytt publikrekord blev det. 7356 personer lyder det nya rekordet. Och rekord nummer två för dagen stod Nicki Pedersen för i första heatet. Nytt banrekord i säsongens sista match. 65,2 skall det stå i Lejonmagasinet framöver.

Var lite si så där inför första heatet. Orolig för regn och tänk om dansken blivit utesluten eller vurpat. Förra året vid denna tiden ösregnade det och Lejonen tappade så när en storledning mot Valsarna. Det ville man ju inte uppleva igen. Det var då det och så blev det ej. Lejonen krossade Vetlanda än en gång. Denna gång med 57-39.

Den där grymma segerkänslan försvann lite efter andra heatet när Lejonen skaffat sig 10-2 och 24 poäng att gå på. Lite jaha stämning var det. Då insåg man att det skulle bli en enda lång transportsträcka till 41 inkörda poäng. Efter tolfte heatet var det klart.

LEJONEN SVENSKA MÄSTARE I SPEEDWAY 2008!!

Då i det läget kunde man lägga ner programskrivandet. Riktigt jäkla kul att få en grym lokal framgång i sällskap med alla polare man kuskar omkring med land och rike runt år efter år. Alla håller ju på lite olika lag i det ena och det andra men det som förenar oss är GSK och Lejonen!!

Så denna lever vi på länge och ingen kan ta det ifrån Lejonen eller oss på vallen!

GRATTIS LEJONEN......Sveriges nummer ett! Guldet är hemma!

1 kommentar:

Anonym sa...

Här har någon berättat lite om de olika "sönerna från Gislaved"

http://pbbloggar.blogspot.com/2008/10/true-sons-of-gislaved.html