05 september 2009

Helg i Gislerinken - volym 3.

Kändes konstigt att bestämma träff redan vid niotiden på morgonen för att åka till rinken. Men inget är omöjligt när GSK skall upp till kamp. Kampen denna gång var mot danska Rungsted.

GSK - Rungsted 3-6. Målen gjordes av Pettersson 2 och Kölle.

GSK börjar mer än lovligt tamt och vid ställningen 0-4 tar Nermo timeout och byter ut Lindberg. Vi är då i andra perren. Efter det blir scenariot ett helt annat. GSK gör tre raka innan paus och har kontakt igen. I tredje sedan har den inlånade unga Växjöspelaren Jonas Nilsson helt öppet mål och missar att sätta kvitteringen. Det var svårare att missa än att sätta dit den. Kort efter träffar Bystedt ramens insida. Men nära är inte ens nära. Cobras hugger tillbaka. 3-5 och sedan 3-6 i tom bur - Game over.

I matchen testas två unga Växjöspelare. Nämnda forward Jonas Nilsson och backen Fredrik Östmark.

Spela en period räcker inte som vi gjorde denna match. Det blir svårt att vinna då. Sedan att Lindberg byttes ut är lite konstigt. Han fick ingen hjälp alls av laget i början. En tavla gjorde han bara. Strömberg må vara förstekeeper men det vore ju fint om han fick en hel match när det var hans tur så att säga så man inte "bränner" han direkt. Men fattar att Nermo var ute efter att få igång laget på något sätt. Och det fick han ju om än lite för sent.

Andra matchen Halmstad - Mariestad 3-6 även den. Mariestad spelade riktigt bra i första och Halmstad kunde inte stå emot till sist. 0-2 och det kändes kört redan då för Halmstad. Och sant. De kom aldrig ikapp.

Mat. Källarrestaurangen. Rätt okay faktiskt.

Efter det. GSK - Mariestad 3-3. Målen Boman, Kölle och Bystedt.

Mariestad är nu en aning sega efter nyss ha spelat och lagen känner lite på varandra i första och den slutar 0-0. I andra sedan träder domare Häll in i bilden och det blir mera pp och boxplay. Och i det sistnämnda gör Boman 1-0. Sen hamnade Hedlund i ett kurr som var cupens sådant hittills. Mera palaver uppstår utan att Häll blåser av och GSK utnyttjar situationen och utökar till 2-0 genom Kölle. Boisen klagar och får lite misconduct och får lämna rinken. I tredje klarar inte GSK:arna hålla sig på banan och efter ett par utvisningar håller det inte längre. Bois reducerar och senare kvitterar. Lagen gör var sitt till sedan och matchen slutar 3-3 rätt så rättvist.

Mattias Pettersson ser ut att bil den riktigt bra hemvändaren vi hoppats på. Har hamnat i protokollet mest hela tiden genom mål och assist. Strömberg ser ut att hålla bra klass och har förstespaden för tillfället. GSK har stått emot bra i detta tuffa motstånd hittills i helgen och det ser inte helt illa ut.

Mariestad blev klara i och med det oavgjorda resultatet för finalen i morgon. Vinner Halmstad över danskarna ikväll så spelar GSK finalen. Annars inte.

Återkommer.

Inga kommentarer: