03 september 2009

Helg i Gislerinken.

Det blir det för min del. Bernys cup står för dörren och först nu känns det som att hockeyn drar igång. Isen la sig tidigt i Gislerinken inför säsongen men matcherna har lyst med sin frånvaro. Endast en mot Tranås har det blivit i rinken tills nu och många fler träningsmatcher efter cupen blir det inte heller. Bara en mot Mjölby. Förr om åren har det skrålats efter is till träningsmatcher för att hänga med de andra lagen. Nu när väl isen infinner sig så är det mindre träningsmatcher än på länge.

Cupens lag är Rungsted Cobras, Mariestads BOIS, Halmstad Hockey och GSK. Halmstad har vi som seriekonkurrenter i vinter då de avancerade upp i ettan förra säsongen. Detta är den nya hockeyföreningen i Halmstad sedan Hammers konkat som numera osmakligt tagit till sig artistnamnet Hammers på nytt. Ta inte denna eller dessa matcher i cupen mot Halmstad som träningsmatcher GSK. Det är mer än det. Moraliska själ bla. Vi GSK:are vet hur man kämpar!

Rungsted håller till i dansk elitserie och lär hålla god klass. Före detta Oik:arn Erik Przepiorka och forne ES målisen Johan Asplund är väl två av de namn folk känner igen. Sen såg jag de hade en sloven Dejan Zemva som gjort 73 p på 43 matcher förra säsongen.

Mariestad har inte tappat särdeles många spelare utan har kvar det mesta från den allsvenska säsongen som gick och lär vara ett riktig bra lag som håller till i E-serien denna säsong.

GSK lär få en riktig värdemätare i denna cup vad man står med dessa motståndare. Skall bli kul med lite hockey i helgen och framförallt lära sig detta GSK lag en aning bättre nu när man har chans att se dem inför serien.

Ta er till rinken så synes vi där!

1 kommentar:

Anonym sa...

Valet att återinföra Hammers är inte osmakligt...det är helt rätt. Det har alltid varit Halmstad hammers men inte på papper.