19 maj 2007

Ottawa finalklara.

Nu börjar hockeysäsongen gå mot sitt slut. VM rundades av med en fjärdeplats för svenskarna. Helt godkänt tycker jag. Efter OS och VM guld förra året var det helt enkelt någon annans tur. Kanada tog den och det var bra. Finnarna hade ju bara blivit för mycke.

NHL kväll idag. Åsabon kom förbi för att koll in hockey och snacka lite skit. Buffalo - Ottawa. Ottawa tog hem matchen i sudden. Alfredsson avgjorde med en liten flipp bara och klubbens första finalplats var klar. Har följt hela serien som slutade 4-1 och det var inte orättvist på något sätt. Ottawa måste ses som favoriter vilket lag det än må bli som motståndare. Jag tror de tar hem hela skiten till sist.

Annars att vara NHL spelare just nu är nog det bästa som finns men också det värsta. Ta Drury ikväll. Täckte tre skott var av två i samma boxplay. Alla sved kan jag lova. Efter det så blev grabben träffad i ansiktet av pucken. Ett par byte senare var han tillbaka med en skena till skydd om hakan!?!? Det smäller i alla närkamper. Så kort sagt. Inte vem som helst som klarar att vara NHL spelare just nu.

En sak som bekräftar det är att skottstatistiken slutar 29-25 och ja....ni läser rätt nu. Tacklingarna slutar med Ottawa favör 31-28!!! 59 "hits" i matchen. Då räknas bara rena ordentliga tacklingar. Fler tacklingar än skott. Jo jo. Rejäl hockey minst sagt och kul som fan för en annan att titta på.

Inga kommentarer: